Punt divers

Jutjaran l'alcalde de Cercs i el secretari de l'Ajuntament per pagar una multa amb fons públic

L'alcalde de Cercs, Ferran Civil, i el secretari interventor de l'Ajuntament, Pau Llorens, seran jutjats pels delictes de malversació de fons públic i prevaricació. En concret, segons les diligències recollides pel jutjat d'instrucció número 2 de Berga, Civil va pagar una multa amb diners públics, amb la col·laboració del secretari municipal. El fiscal explica que l'alcalde va dictar un decret on s'acordava, 'amb absolut menyspreu de la funció pública que se'ls havia encomanat', que l'import de la multa es pagaria amb fons públic. Civil i Llorens hauran de comparèixer aquest dijous al jutjat número 2 de Berga per rebre la notificació de l'obertura del judici.

Així, el jutjat número 2 de Berga ha emès una interlocutòria on s'estableix l'obertura d'un judici oral davant de l'Audiència Provincial de Barcelona, pel delicte de malversació de fons públics i el de prevaricació de Ferran Civil i Pau Llorens. També, inclou mantenir la situació personal de llibertat per als imputats, així com demanar-los que en 24 hores presentin una fiança per l'import de 1.502,53 euros, amb el qual es calcula la quantia de les responsabilitats civils. Així mateix, en 24 hores han d'entregar cadascun d'ells una fiança de 900 euros, amb els quals es calcula la quantia de les responsabilitats pecuniàries.'Es van fer valer del seu càrrec'A les diligències prèvies el fiscal demana l'obertura d'aquest judici oral davant l'Audiència Provincial contra l'alcalde de Cercs i el secretari interventor del consistori. En el seu relat dels fets, el fiscal explica que els dos van tenir coneixement de la interlocutòria dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la qual s'imposava a Civil una multa de 1.502,53 euros a causa del seu 'reiterat incompliment' de diverses resolucions judicials.El 26 d'abril del 2007, però, Civil, posant-se d'acord amb el secretari interventor -'cooperador necessari'-, 'valent-se del seu càrrec' i 'fent cas omís' a la legislació, va dictar un decret d'alcaldia on s'acordava, 'amb absolut menyspreu de la funció pública que se'ls havia encomanat', que l'import de la multa es pagaria amb fons públic, 'tal com es va fer', uns fets que constitueixen un delicte de malversació de fons públics i un de prevaricació.D'altra banda, el fiscal demana tres mesos de multa amb una quota diària de 10 euros; 2 anys de presó; inhabilitació per a l'exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, i la suspensió de feina o càrrec públic durant 2 anys. També, sol·licita que els acusats tornin al fons públic de Cercs els 1.502,53 euros, a la vegada que demana la nul·litat del decret.Així, d'acord amb el que estableix la jutgessa en substitució, el jutjat de Berga demana a Civil i Llorens que hi compareguin aquest dijous dia 14 a la una del migdia en qualitat d'imputats per notificar-los la interlocutòria d'obertura del judici oral, i fer-los els requeriments que inclou la interlocutòria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.