Punt divers

'Lo nou diccionari lleidatà-català' i el llibre del Banyetes, els més buscats des de primera hora a Lleida

Tot i que la ciutat de Lleida s'ha aixecat aquest Sant Jordi amb un cel tapat, al llarg del matí el sol s'ha acabat imposant i molts lleidatans han aprofitat per voltar per l'eix comercial. Enguany la vermella segueix sent la rosa més demandada tot i que n'hi ha d'originals com ara la blaugrana. Les més senzilles costen uns tres euros. Pel que fa als llibres, totes les parades tenen els títols locals que enguany sembla que ocuparan les primeres posicions a Lleida. Entre ells, 'Lo diccionari lleidatà-català' de l'editorial Alfazeta, que només durant la primera setmana a la venda va esgotar els 1.500 exemplars de la primera edició. Pels més petits, sense dubte, l'estrella és el llibre del Banyetes.

L'Eix Comercial de Lleida s'ha omplert aquest matí de divendres dels lleidatans més matiners a la recerca de la millor rosa (i la més barata a causa de la crisi) i el llibre estrella. Poques parelles però molts jubilats i escoles han començat a animar des de les nou del matí la Diada de Sant Jordi. Els llibreters de les comarques de Lleida esperen que entre els títols més venuts aquest Sant Jordi s'hi situïn els treballs d'autors locals, 'Lo diccionari lleidatà-català' i la reedició de les 'Poesies de Màrius Torres', a càrrec de Margarida Prats Ripoll de Pagès Editors, amb motiu del centenari del naixement del poeta. Altres títols lleidatans destacats són 'La roca sobirana' de Ramon Arnós, una novel·la històrica basada en la seu vella de Lleida o el llibre 'La dona que fugia de la boira' del finalista del premi Sant Jordi, Albert Llimós.Tot i la crisi, tant llibreters com floristes, es mostren optimistes pel que fa a vendes i confien en mantenir les xifres de l'any passat ja que comprar llibres i roses per Sant Jordi 'és una tradició consolidada'. L'any passat, a la demarcació de Lleida es van vendre unes 150.000 roses de tots colors, la majoria d'elles vermelles, i al voltant d'uns 20.000 llibres, la qual cosa suposa aproximadament un 10% del total de vendes anuals.Pels menys tradicionals, cada any augmenten les opcions pel que fa als colors de la rosa. A les roses blaves, grogues o fins i tot taronges, s'hi suma enguany a Lleida la blaugrana. La rosa 'Arc de Sant Martí', es ven també des de l'any passat a la parada que l'Associació de dones gitanes de Ponent munta a l'Eix. En total a la ciutat de Lleida hi ha una trentena de punts de venda al carrer.La Plataforma Lleida Decideix també celebra Sant Jordi al carrerLa Plataforma Lleida Decideix ha muntat també quatre parades al carrer perquè tots aquells lleidatans que vulguin puguin votar anticipadament sobre la independència de Catalunya. Les taules estan situades davant la Biblioteca Pública, al carrer Sant Antoni, davant l'IEI i a la plaça Sant Joan.La consulta es durà a terme aquest diumenge 25 d'abril a Lleida ciutat i els organitzadors esperen que la gent s'animi a participar. Fins a 117.864 lleidatans a partir de setze anys poden votar diumenge en alguna de les 31 taules repartides en 23 col·legis electorals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.