Punt divers

Empreses de l'emergent sector porcí asiàtic visitaran Vic per emmirallar-se i col·laborar en la indústria catalana

El sector porcí asiàtic és 'poc desenvolupat i molt domèstic' i veu la indústria catalana com un mirall. Per això, les cinc principals empreses de Filipines i les dues principals de Vietnam viatjaran a Vic aquest mes de maig per establir contactes amb la indústria catalana que és un dels clúster europeus 'de primer ordre'. Els representants d'aquests països asiàtics participaran al congrés Europorc que es farà a la capital osonenca el dies 12 i 13. Aquests contactes internacionals estan incentivats pels governs d'aquests dos països que veuen en la carn de porc un aliment 'saludable' i 'rendible' per augmentar el consum de proteïna que els recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En el cas de Vietnam viatjaran fins a Vic representants del seu ministeri d'agricultura. Josep Maria Cervera, director de l'àrea d'internacionalització de la Cambra de Comerç de Barcelona, considera que els governs d'aquests països han vist que, associat a la necessitat d'augmentar el consum de proteïnes, s'hi pot desenvolupar un sector que aporta 'valor' a la seva economia. Des de l'institució camaral veuen Àsia com una 'aposta' de futur pel seu mercat potencial per aquest important sector de la indústria catalana. L'any passat l'objectiu d'Europorc era establir contactes amb països europeus. Aquest any s'ha ampliat el marc perquè Àsia està donant, segons Cervera, taxes de creixement 'del doble o el triple' de les que esta tenint la industria porcina en països europeus.El director tècnic del congrés, Miquel Collell, explica que de les 100 milions de tones de carn de porc que es produeixen cada any al món, més de la meitat es produïda a Xina. Tot i això no hi ha a Àsia una gran industria porcina sinó que són porcs 'de darrera casa'. Això comporta el fet de no tenir garantida la seguretat alimentaria. Per l'experiència que ha tingut Collell, per exemple, a porcs d'aquests països se'ls tracta amb medicina tradicional xinesa que pot servir per curar 'un porc' però no 'a tot un grup'. L'edició 2010 d'Europorc es farà el 12 i 13 de maig. L'alimentació, l'ús dels antibiòtics o el tractament que s'ha fet en les cuixes dels porc per crear un producte de valor afegit seran algunes de les temàtiques que es debatran al congrés. Aquesta cita congressista s'estructura amb dues matinals tècniques i dues tardes amb la presentació d'experiències pràctiques. També s'ha potenciat un programa de sessions paral·leles o la celebració d'algunes assemblees d'organitzacions vinculades al sector. Miquel Collell, director tècnic, explica que com el congrés vol ser 'una referència' al sud d'Europa. En aquest sentit, s'han establert col·laboracions amb les fires de Portugal i de la Bretanya francesa que tenen un 'esperit similar' de cara a potenciar-se mútuament i promoure algun tipus d'activitat conjunta. Com que el sector porcí a travessa actualment per una crisi aquest any s'han mantingut els mateixos preus d'inscripció que en l'edició anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.