Punt divers

Agents de la Guàrdia Urbana de Vic tornen a mobilitzar-se per reclamar millora en les condicions laborals

Els agents de la Guàrdia Urbana de Vic continuen les mobilitzacions per demanar millores en les seves condicions laborals. Igual com van fer el passat 25 de març, coincidint amb el pregó del Mercat del Ram, aquest dimecres una vintena d'agents han assistit al plenari per mostrar el seu malestar. Víctor Garcia, delegat de personal, ha explicat que la seva reivindicació vol actualitzar el pacte que recull les condicions laborals establert l'any 99, que disposa d'un annex del 2006. En aquell període, segons els agents, no es contemplaven aspectes com la conciliació de la vida laboral i familiar. El regidor de Recursos Humans, Antoni Serrat (CiU), diu que han acceptat el '99,9%' de les demandes.

Els agents, vestits amb armilles de colors fluorescents, han desplegat una pancarta a l'exterior de l'edifici. Tant bon punt ha donat inici el ple han accedit al interior de la sala i l'han abandonada després de que el regidor, Antoni Serrat, hagi respost a una pregunta sobre les seves demandes feta des de l'oposició. Entre les reclamacions que fan els agents hi ha aspectes relacionats amb les vacances, els caps de setmana alterns, la utilització 'sense restriccions' dels dies de lliure disposició o 'adequar a la legalitat' el que es paga per l'hora extraordinària. Tal i com ha explicat el representant dels agents, part de la solució a les seves demandes passa per un augment de personal. Garcia ha explicat que a causa de la molta feina que genera la tasca administrativa això 'limita' el nombre d'agents als carrers. Aquest fet fa que en el cas en què un agent 'estigui malalt o qualsevol altre incidència' la seva absència s'acabi suplint amb un augment d'hores laborals dels agents que treballen al carrer. Antoni Serrat, ha explicat al plenari que la representació sindical va acceptar, durant el procés de negociació, la darrera proposta feta pel consistori. La situació, segons ha explicat Serrat, va canviar després de que l'assemblea de treballadors rebutgés els diferents punts de l'acord. El regidor manté que es van acceptar la majoria de peticions de la Guàrdia Urbana.Serrat ha explicat que la majoria de peticions es van acceptar fins que es va arribar a establir un nou calendari que encabís les noves condicions d'acord amb el nombre d'efectius. Els dos grans motius de desacord són, segons el regidor, el paquet de mesures per 'incentivar/motivar' la reducció d'indisposicions dels agents. Actualment, un agent indisposat pot no haver de justificar medicament una indisposició fins als tres dies d'absència. L'altre aspecte està vinculat amb la reducció del nombre d'hores. El regidor ha explicat que els agents demanen treballar menys hores però cobrant 'els complements' percebuts per aquestes hores extres. Serrat ha recordat que els agents de la Guàrdia Urbana són funcionaris amb la feina assegurada. Les condicions ofertes, ha dit el regidor, són condicions 'dignes de treball' i si no 'preguntin a la ciutadania a veure què n'opina'.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.