Punt divers

Vic aprova una moció per prohibir els circs amb animals a la ciutat

Vic és una nova ciutat 'lliure' de circs amb animals. El plenari municipal de la capital osonenca ha aprovat aquest dimecres aquesta declaració amb el vot favorable de la CUP, ERC i ICV. Els ecosocialistes són el grup que havia presentat la moció a instàncies d'Anima Naturalis. CIU, PSC i PxC s'han abstingut. El regidor d'ICV, Xavier Tornafoch, ha dit que la moció, aprovada en altres ajuntaments catalans, es presenta per evitar que una 'diversió d'índole cultural' com el circ no es converteixi en 'tortura i mal tracta' cap als animals salvatges. Segons dades d'Anima Naturalis fins ara un total de 23 ciutats han aprovat prohibir la instal·lació de circs amb animals al seu terme municipal.

Tornafoch ha denunciat que, entre d'altres, els animals dels circs són traslladats amb gàbies 'petites', són objectes d''humiliacions', reben cops durant el seu ensinistrament o són 'ridiculitzats' durant les actuacions. També ha denunciat el 'perill' que suposo per la població que s'escapoleixi algun d'aquests animals. La portaveu d'ERC, Gràcia Ferrer, ha defensat la moció demanant que es fes una referència al circ contemporani català . Aquest circ català, segons Ferrer, durant 'més de tres dècades' ha apostat per un espectacle 'amb l'absència d'animals'. Des de la CUP, Laia Jurado, també ha defensat la prohibició per respecte als animals i perquè els zoo fan amb instal·lacions 'una mica més adequades'.No però síEntre les abstencions, una de les intervencions més contundents ha estat la del cap de l'oposició i portaveu de PxC, Josep Anglada. Aquest interpreta que els circs 'cuiden' i 'renten' els animals. Anglada ho veu com un 'menyspreu' al circ tradicional perquè els 'pijo-pogres' el consideren un 'entreteniment cutre'.Josep Burgaya, del PSC, ha dit que no estan d'acord en prohibir els espectacles amb animals sinó que cal garantir que les bèsties tindran un bon tracte. Pel portaveu socialistes han de ser la gent 'deixant d'anar-hi' qui acabi amb aquesta pràctica perquè ha assegurat que cal evitar el prohibicionisme. Des de CiU, el grup majoritari, Xavier Solà, no hi han votat favorablement perquè ICV s'ha negat a introduir una esmena on s'autoritzés la presència d'animals si aquests tenien les 'garanties mínimes' de benestar animal.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.