Punt divers

Torelló cedeix 5.000 metres al Consell Comarcal d'Osona per la construcció d'una residència comarcal per a gent gran

El Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Torelló han formalitzat aquest dimarts la cessió d'una parcel·la de 5.000 metres quadrats per la construcció d'una residència per a gent gran. Les obres d'aquesta residència de 100 places començaran abans d'acabar aquest any. La parcel·la que era de titularitat municipal està situada al sud del municipi, a tocar de l'Eix Vic-Olot (C-37). La de Torelló serà la primera de les dues residències que impulsa el Consell Comarcal d'Osona a través de la Fundació Habitatges i Serveis d'Osona. Encara queda per definir en quin municipi es construirà la segona residència d'abast comarcal i que es vol situar al sud de la comarca.

El president del Consell Comarcal d'Osona, Miquel Arisa (PSC) i l'alcalde de Torelló, Miquel Franch (PSC) han formalitzat aquest dimarts l'acord de cessió, davant de notari. Arisa ha admès que Osona no és de les comarques que té més mancances de places residencials. El president de l'ens comarcal diu que tot i ser 'evident' que la comarca és 'pionera' en molts serveis d'assistència i benestar social cal seguir treballant en 'aquesta línia'. Arisa destaca que el projecte de residències per a gent gran comarcals tenen garantida la seva viabilitat econòmica. El vicepresident, Lluís Vila (CiU), assegura que les residències són un dels 'puntals' d'aquesta fundació, participada pel Consell Comarcal d'Osona i Caixa Manlleu, sense oblidar l'habitatge dotacional que també es vol impulsar. L'alcalde de Torelló, Miquel Franch, ha destacat que la futura residència és un servei més però ha subratllat el fet que la seva entrada en servei servirà per crear uns 80 llocs de treball. El batlle considera l'emplaçament com de 'molt bo' per tenir facilitat de comunicacions o ser 'molt assolellat'. Les obres de la futura residència situada al sector de la Creu 1 s'allargaran durant un any i mig.Miquel Franch ha acusat de 'desconeixement' aquells que consideren que a la comarca hi ha prou places de residència. En aquest sentit ha assegurat que una trentena de persones del seu municipi, 'a tall d'exemple', han d'anar a residències d'altres municipis o altres comarques. El grup d'ERC al Consell Comarcal d'Osona apostava en el darrer ple per, enlloc de construir noves places de residència, donar concert públic a les places privades ja existents.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.