Punt divers

Osona digitalitza la xarxa que porta aigua a disset municipis del sud de la comarca

Osona ha digitalitzat els 28 quilometres de canonada que porten l'aigua als municipis del sud de la comarca. Fins ara només existia la informació dels plànols del projecte que 'diferien una mica' de com es va acabar executant l'obra. Ara s'han digitalitzat les dades gràcies a un treball de camp que ha resseguit amb un detector de metalls el traçat de la xarxa i s'han introduït totes les dades de la canonada a un sistema GPS. Aquesta xarxa construïda entre els anys 1995 i 1996 passa per disset municipis de la comarca. La segona xarxa que porta aigua al Lluçanès es va digitalitzar quan es va construir l'any 2006 perquè aquests tipus de sistema d'informació ja s'havien desenvolupat.

Miquel Codina, responsable tècnic de la xarxa d'aigües del Consell Comarcal d'Osona, explica que el fet de no disposar d'aquesta informació va fer que prop de Centelles es construís una nau industrial 'no sobre la canonada' sinó en el 'tram de servitud'. Quan es van fer les obres de desdoblament de la carretera, explica Codina, es va desviar la canonada per corregir aquest fet. Tenir la canonada digitalitzada permetrà, segons el mateix Codina, que situacions com aquesta no es repeteixin. Jaume Criach, conseller delegat d'aigües, diu que dels plànols del projecte només existissin còpies en suport paper. La manca de dades i coordenades feia difícil fer-ne còpies 'amb qualitat'. L'any passat es va decidir fer un 'treball intensiu' que també servís d'inventari i d'anàlisi de l'estat de la canonada, les obres i les instal·lacions.Segons han explicat el mateix Codina i l'enginyer, Albert Trabal, que ha realitzat els treballs, el Consell Comarcal d'Osona s'ha compromès a col·laborar amb digitalitzar els ramals que van des de la canonada principal fins als diferents municipis. Codina ha assegurat que són competència municipal però que l'ens comarcal donarà 'suport per fer aquests treballs' als consistoris que ho requereixin.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.