Successos

vilanova i la geltrú

Absolen els cinc islamistes detinguts a Vilanova el 2006

L'Audiencia Nacional els havia condemnat a penes de fins a nou anys de presó

El Tribunal Suprem els ha absolt per falta de proves i s'investigaran possibles maltractaments de la policia

El Tribunal Suprem ha absolt cinc islamistes detinguts el gener del 2006 a Vilanova i la Geltrú en el marc d'una operació policial –Xacal– contra una cèl·lula terrorista que reclutava mujahidins per enviar-los a l'Iraq. La Guàrdia Civil va detenir una vintena de persones en un espectacular desplegament policial que va commocionar la ciutat i especialment la comunitat musulmana, però en el transcurs del procés judicial han anat quedant absolts progressivament tots els detinguts aquella matinada del 10 de gener. Ara, els cinc islamistes que l'Audiencia Nacional havia condemnat fa un any a penes de presó de fins a nou anys (Omar Nakcha, Saffet Karakoc, Mohamed Mrabet Fashi, Djamel Dhmani i Redouan Haych) han quedat absolts per faltes de proves. L'Audiència els acusava de formar una cèl·lula radicada a Vilanova i la Geltrú que es dedicava a l'adoctrinament i reclutament de joves al voltant de la mesquita d'Al Furkan, situada al carrer de Conxita Soler, al barri de Mar.

Segons informava ahir El Periódico de Catalunya, el Tribunal Suprem –que encara no té redactada la sentència– considera que no hi ha proves suficients per acusar-los d'integració i col·laboració amb una organització terrorista. Igualment, en la sentència es demanarà al ministeri fiscal que investigui si els detinguts en aquella operació van partir algun tipus de maltractament durant el trasllat a l'Audiència, ja que els processats van denunciar que havien fet el viatge entre Vilanova i la Geltrú i Madrid encaputxats i lligats dins dels vehicles policials.

LA DATA

10.01.06
aquella matinada
centenars d'agents van escorcollar domicilis, establiments comercials i la mesquita de la ciutat

LA XIFRA

5
condemnats
van sortir de la presó el desembre del 2005, abans que es conegués la sentència de l'Audiència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.