Successos

Vallès Occidental

Punt encara més negre a Terrassa

ACCIDENTALITAT

El nombre d'accidents es duplica a la plaça de l'Aigua tot i la remodelació que hi va fer l'Ajuntament

La majoria dels implicats al·leguen que no havien vist l'altre vehicle

La plaça de l'Aigua torna a ser un dels punts negres de Terrassa, malgrat que l'Ajuntament hi va destinar 476.702 euros dels fons estatal d'inversió local (FEIL) per remodelar-la. El projecte consistia en la repavimentació de tot el perímetre de la plaça, que fins aleshores estava delimitat amb balisses provisionals, des de les façanes dels edificis fins al ferm de la rotonda. També es va crear un carril bici al voltant de la plaça, de dos metres d'amplada. Les obres van generar una forta oposició de CiU i dels veïns, que es van queixar de la inseguretat que suposava per a ciclistes i vianants.

Les dades d'accidentalitat dels primers mesos en aquesta plaça van donar la raó a l'Ajuntament, que no es va cansar de destacar-les. No obstant això, l'any passat el nombre d'accidents de trànsit en aquest giratori situat al barri de Sant Pere Nord es va duplicar i va passar dels 9 xocs del 2009 als 18. Amb aquesta xifra es va convertir en el segon punt més perillós de la ciutat, només superat per la plaça de la Dona. Després de la reforma, a la plaça de l'Aigua una persona va resultar ferida de gravetat i set més, de caràcter lleu.

La incidència de la remodelació de la rotonda en els accidents es comprova analitzant les causes de les col·lisions. Segons la memòria de la Policia Municipal, deu dels accidents van ser per errades dels conductors, que van al·legar que no havien vist l'altre vehicle, el vianant o l'obstacle amb el qual havien xocat. A més, en set casos la topada es va produir després que es fes una maniobra inadequada. En vuit dels accidents les errades dels conductors van anar acompanyades d'infraccions, com la de no respectar el senyal de cediu el pas o no respectar la norma genèrica de prioritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.