Successos

aldarulls a lloret

El fiscal vol empresonar els esvalotadors de Lloret

El jutge va alliberar ahir sis implicats però anit encara havia de decidir si empresonava i imposava fiança a la resta dels implicats

L'Ajuntament valora en uns 30.000 euros els danys al mobiliari urbà

El fiscal va demanar ahir presó per a la majoria dels turistes detinguts arran dels aldarulls de la matinada de dijous a Lloret de Mar, en què es va desencadenar una batalla campal entre municipals i mossos i noctàmbuls. Anit, a l'hora de tancar aquesta edició, constava que sis dels detinguts havien sortit en llibertat però el jutge els havia imposat una fiança de 3.000 euros per pagar abans de deu dies. Però el jutge encara no havia fet la compareixença per decidir si per als altres implicats decretava presó provisional (tal com demanava el fiscal), o els concedia la llibertat (com havien demanat les defenses). El jutge –que només pot decretar presó en el cas que el fiscal ho sol·liciti–, també pot optar (com amb els altres alliberats ahir) per ordenar presó i fixar una fiança per als detinguts, de manera que puguin obtenir la llibertat si paguen la quantitat fixada. En principi, el fiscal demana presó en considerar que en ser estrangers, els imputats podrien eludir l'acció de la justícia.

La vintena de detinguts per les destrosses, acusats majoritàriament de desordres públics, danys i –alguns– d'atemptat a l'autoritat, van començar a desfilar ahir davant del jutjat número 3 de Blanes, que estava de guàrdia i a qui li toca instruir la causa. La majoria dels detinguts són francesos però també n'hi ha algun d'alemany, un suís i un eslovè. Els joves ja van ser interrogats divendres a la comissaria però es van negar a donar la seva versió dels fets davant de la policia.

Ahir, durant tot el dia, el jutge va prendre declaració als detinguts (la majoria ho van fer amb intèrpret) i el jutge també va ordenar que alguns dels detinguts fossin sotmesos a rodes de reconeixement per tal de verificar si realment eren els autors de les greus destrosses que els atribueixen els Mossos i la policia.

L'Ajuntament de Lloret ja ha fet la valoració dels danys que es van causar al mobiliari urbà durant la batalla campal de dijous a la matinada. Els desperfectes –segons la valoració que els responsables municipals ja han aportat al jutjat– pugen a uns 30.000 euros. L'element més car que els brètols van destrossar durant la sessió de vandalisme és un aparell controlador d'accés per a vehicles autoritzats a la zona de vianants, que costa 12.000 euros.

LA XIFRA

30.000
euros
és la quantitat aproximada dels danys produïts al mobiliari urbà segons valora l'Ajuntament.

Matinada de dissabte tranquil·la

La nit de divendres i la matinada de dissabte van tornar a ser relativament tranquil·les a Lloret i no es van produir aldarulls, en la primera nit després que es conegués el tancament de la discoteca Colossos, que va ser el focus del conflicte de la matinada de dijous, en què els va fallar el sistema d'aire condicionat i el subministrament elèctric d'emergència just quan s'esperava l'actuació d'un discjòquei de gran renom que havia creat moltes expectatives entre el públic. Els Mossos mantenen a la zona el dispositiu d'antiavalots, que de fet cada any arriba a la població per Sant Joan i s'hi manté fins a finals de l'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.