Successos

seguretat

Inspeccions a 255 vaixells i 102 denúncies tramitades

El servei marítim de la Guàrdia Civil de Girona, amb base a l'Escala, ha fet des que va començar l'any unes 300 actuacions, que han comportat la interposició de 102 denúncies a diversos tipus d'embarcacions, 36 menys que en el mateix període del 2010.

Aquest servei, que s'encarrega de donar seguretat de Portbou a Blanes en un espai d'unes 100 milles nàutiques, ha inspeccionat des de principis d'any 105 barques d'esbarjo, 35 de pesca i 13 motos aquàtiques. La gran majoria de les 102 denúncies, un total de 99, han estat per infraccions de la llei de la marina mercant, generalment per no tenir o no porten a sobre la documentació de l'embarcació, del seu patró o de l'assegurança.

També s'ha denunciat una empresa de lloguer de vaixells perquè tenia un treballador sense estar donat d'alta a la Seguretat Social i dues barques de pesca professional que estaven pescant en una zona prohibida perquè no tenia la profunditat legal necessària, de 35 metres. El cap del servei marítim, el tinent Guillermo Montanero, ha explicat que els pescadors cada vegada compleixen més la normativa, però que vigilen que no es pesqui en zones prohibides, amb xarxes no reglamentàries o que no s'agafi peix que no fa la mida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.