Successos

tribunals

La fiscalia, a favor d'entregar els acusats del crim de Lloret

Un tribunal de Lió dirà divendres si els dos detinguts a França per l'apunyalament mortal d'un menor són lliurats a les autoritats judicials de Blanes

L'homicidi es va produir en una batussa nocturna

Els dos joves de 21 anys, i de nacionalitat francesa, que a mitjan agost van ser arrestats per la seva suposada implicació en l'apunyalament mortal d'un menor a Lloret de Mar el 17 de juliol van comparèixer ahir davant del jutge del tribunal d'apel·lació de Lió, on estava previst que es decidís si s'efectua la seva entrega a les autoritats judicials de Blanes, on haurien de respondre de l'acusació d'homicidi. En la vista, la fiscalia es va mostrar favorable al trasllat dels nois i, a més, va defensar que l'ordre de detenció europea que es va emetre des de l'Estat espanyol per capturar-los compleix “totes les garanties”. En canvi, els advocats dels presumptes delinqüents es van oposar frontalment que siguin duts a Catalunya i van afegir que, per ara, no ha quedat provat que els seus representats participessin en els fets.

Una vegada es van haver pronunciat totes les parts, des del tribunal es va anunciar que la decisió final es comunicarà aquest divendres. Tot i això, en cas que la justícia francesa es mostri favorable que els detinguts siguin portats aquí, als seus lletrats encara els quedaria la possibilitat de recórrer al Tribunal Suprem.

Cal recordar que l'homicidi va tenir lloc el 17 de juliol a la matinada al carrer Torrentó de Lloret. La víctima, Andrew Milroy, de 15 anys i resident a la localitat, tornava cap a casa quan es va trobar amb uns amics que estaven discutint amb uns nois francesos. Milroy va intervenir per posar pau entre els grups i va ser quan va rebre una punyalada que li va tocar el cor i que li va causar la mort.

LA DATA

17.07.11
A la matinada, el jove Andrew Milroy rep una punyalada al cor en voler intercedir en una baralla.

LA XIFRA

15
Anys són els que tenia la víctima, Andrew Milroy. El menor, d'origen britànic, residia a Lloret de Mar.

Reticent al trasllat

Per la policia, les primeres investigacions apunten que el presumpte autor de la punyalada que va posar fi a la vida d'Andrew Milroy va ser el jove de 21 anys de nacionalitat francesa que treballa de paleta, el qual va ser detingut el 17 d'agost a la localitat de L'Isle-d'Abeau, a la regió de Roine-Alps. L'arrestat, fins ara, ha admès haver participat en la batussa nocturna, si bé ha negat haver matat l'adolescent. I, respecte a la possibilitat que hagi de passar a disposició judicial a Blanes, va insistir que no té ganes d'anar a l'Estat espanyol.

L'altre noi que també continua detingut i que va ser enxampat a la mateixa població francesa ha argumentat que no sabia que Milroy estava mort i que “no vol estar involucrat en un homicidi”. A banda, un amic dels sospitosos que va ser arrestat a Pont-Audemer va quedar en llibertat després de declarar davant la policia, en ser portat a la comissaria per la seva mare en assabentar-se que les autoritats el buscaven.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.