Successos

successos

El tribunal accepta lliurar els acusats del crim de Lloret

Els advocats dels dos detinguts, de 21 anys i de nacionalitat francesa, tenen fins dimarts per apel·lar contra la decisió

Si no ho fan, els arrestats seran portats a Catalunya en un termini de 10 dies

Jérémy Puydeboix i Ludwig Gallier, els dos joves de 21 anys de nacionalitat francesa que van ser detinguts a mitjan agost per haver participat en l'apunyalament mortal d'un menor a Lloret de Mar el 17 de juliol, seran jutjats molt probablement a Catalunya. Després que els dos nois compareguessin dimarts al Tribunal d'Apel·lació de Lió per explicar la seva versió dels fets, ahir la justícia francesa va anunciar que accepta lliurar-los a les autoritats judicials de Blanes tal com va reclamar la fiscalia durant la vista. Les defenses dels nois, en canvi, es van mostrar totalment en contra que els seus representats passin a disposició judicial aquí en argumentar que, malgrat ser cert que els seus clients van participar en la batussa nocturna en què va morir l'adolescent Andrew Milroy, “no queda acreditat que siguin els responsables de l'homicidi”.

Alguns rotatius de França recullen declaracions dels processats, en què confessen tenir por de ser víctimes d'una campanya contra els francesos pels aldarulls que aquest estiu han protagonitzat diversos turistes a Lloret i, per tant, creuen que l'enrenou pot impedir que es garanteixi un tractament imparcial del seu cas. Ara els seus advocats tenen fins dimarts per apel·lar contra la decisió i, si no presenten recurs a la sentència en aquest termini, seran duts a l'Estat en un termini de deu dies.

El crim amb què se'ls relaciona va tenir lloc quan la víctima, de tornada a casa, es va trobar amb uns amics que s'estaven barallant amb un grup de francesos. Milroy va voler intervenir per calmar els ànims i va ser quan va rebre una punyalada al cor que li va causar la mort.

LA DATA

17.07.2011
De matinada, la víctima, Andrew Milroy, va rebre una punyalada al cor que li va causar la mort.

“Estàvem enmig de joves que ens agredien”

Els dos detinguts al municipi francès de l'Isle-d'Abeau per l'homicidi del veí de Lloret Andrew Milroy insisteixen que la matinada dels fets es van trobar involucrats en una batalla campal amb una desena de joves que els agredien i els insultaven. Un dels arrestats, Ludwig Gallier, ha confessat haver usat un ganivet en la disputa, si bé nega haver apunyalat la víctima i afegeix que va marxar del lloc dels fets desconeixent que el menor havia mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.