Successos

Prostitució

Nigèria, Barcelona, Lloret.... Olot?

El portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, va proposar en una junta de seguretat endur-se les prostitutes a la Fageda d'en Jordà

També creu que es podrien declarar ‘persona non grata' perquè no entrin

Saps on és la fageda d'en Jordà?

Si vas pels volts d'Olot, amunt del pla,

trobaràs un indret verd i pregon..., amb una vintena de prostitutes nigerianes desorientades, podria continuar el poema de Joan Maragall, si hagués prosperat una proposta del portaveu del MILLOR de Lloret de Mar, Marc Fuertes. El que segurament no hauria imaginat mai Maragall és que un polític plantegés una proposta tan surrealista en una junta de seguretat. I sospitem que a la gent dels pobles del voltant de la Fageda tampoc no els hauria agradat gaire. Tot ve de la pressió policial a Barcelona, que va fer que les treballadores del sexe busquessin nous mercats. A Lloret, les màfies ja havien intentat instal·lar-s'hi fa anys, però no havien tingut èxit, fins aquest estiu.

La proposta de Fuertes era expeditiva i, segons els cossos de policia, il·legal: carregar les prostitutes en una furgoneta i deixar-les al bell mig de la Fageda d'en Jordà, als volts d'Olot. El portaveu del MILLOR continua defensant la proposta, i lamenta que la resposta policial fos que no es podia fer “perquè equivalia a un segrest”. “Jo buscava solucions”, manté Fuertes, que confirma que vénen de Barcelona amb tren i marxen a les 6 del matí amb el primer autobús que surt de Lloret. Una altra proposta que el líder del MILLOR veu factible és que les dones que exerceixen la prostitució siguin declarades persona non grata i es prohibeixi la seva entrada a Lloret de Mar. Altres mesures del portaveu del MILLOR són “assetjar” les prostitutes, però no només incrementant les sancions a les dones i als clients –com es va aprovar al ple extraordinari de dimecres (que el MILLOR impugnarà)–, sinó posant un policia que faci companyia a prostitutes i venedors de droga per evitar que facin negoci. “Al cap d'uns dies de no fer ni un duro se'n anirien”, diu Fuertes.

Aquesta solució dràstica de fer un enviament exprés de prostitutes no només s'ha proposat a Lloret. A Calonge el 1991 el llavors alcalde, Eugeni Darnaculleta, va ser jutjat per haver ordenat portar els borratxos a Romanyà. L'Audiència va absoldre l'alcalde i els policies, però va qüestionar la legalitat de la seva l'actuació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.