Successos

vallès occidental

Terrassa multarà els vehicles que circulin per la nova Rambla

El control es farà amb càmeres lectores de matrícules que detectaran els que no tinguin autorització

L'Ajuntament de Terrassa començarà a multar, a partir d'aquest dilluns, els vehicles que passin per la rambla d'Ègara que no siguin de la xarxa de transport públic, d'emergències, serveis, bicicletes o de residents que tinguin l'autorització pertinent –la targeta rosa o la verda– per accedir als garatges dels seus habitatges. La prohibició ja era efectiva des que es va estrenar la nova Rambla el febrer passat, però fins ara el control el feien quatre agents de la Policia Municipal que només dissuadien els cotxes no autoritzats.

A partir d'ara el control es farà mitjançant quatre càmeres de lectura de matrícules que estan instal·lades en sentit ascendent a les cruïlles dels carrers Iscle Soler i Pau Claris i, en sentit descendent, als carrers Galileu i Grànius. Si la matrícula no és de cap dels vehicles autoritzats que consten a la base de dades, automàticament es generarà la denúncia, que implicarà una sanció de 90 euros. El sistema de càmeres, que es va presentar al gener i que ha costat 76.000 euros, ha funcionat en període de proves durant un mes i mig, temps en què s'han detectat 2.512 matrícules no autoritzades –un de cada quatre vehicles que hi passen–, dels quals 393 eren reincidents. El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, ha explicat que durant aquest temps de proves s'han enviat 550 cartes als titulars dels vehicles infractors sense sanció per advertir-los.

LA XIFRA

90
són els euros que costarà
la multa als infractors que no tinguin autorització per circular per la Rambla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.