Successos

SEGURETAT

Dos noctàmbuls, greument ferits a punyalades a Lloret

Un altre noi va resultar amb ferides lleus, durant una batussa entre compatriotes holandesos originaris de les illes Moluques

La població està plena de milers de turistes d'aquesta procedència aquesta època de l'any

Una batussa a ganivetades entre noctàmbuls va acabar dissabte a la matinada amb dos joves ingressats a l'hospital Josep Trueta amb ferides greus i un altre amb ferides més lleus que va ser atès a l'hospital de Blanes. Tant els ferits com els agressors (que ahir no constava que haguessin estat detinguts) formen part del nombrós contingent de turistes holandesos d'origen de les antigues colònies de les illes Moluques, a Indonèsia, que aquesta època de l'any acostumen a visitar Lloret de Mar. Segons el que ha transcendit, el grup que es va esbatussar hauria estat una part de la nit a la discoteca Londoner, al carrer Santa Cristina, però la batussa a ganivetades hauria acabat a la zona dels pubs anglesos, concretament davant del Jager Stube, situat a la confluència entre els carrers Riera i Carib. Ni els Mossos ni la Policia Local, però, no van tenir constància dels aldarulls amb conseqüències greus fins que els metges de l'hospital de Blanes no van avisar, cap a tres quarts de set del matí, que tenien tres joves amb ferides d'arma blanca. Dos dels joves que tenien ferides més greus, almenys un d'ells tenia una ganivetada profunda al tòrax, van ser traslladats a l'hospital de Girona. Els Mossos van començar a investigar i a buscar els agressors a partir de la descripció facilitada per les víctimes i testimonis, que apunten que són, com ells, nois holandesos d'origen moluqueny.

Aquest nou incident s'afegeix als greus episodis que ha viscut la població de Lloret aquest estiu. El més greu va passar el 17 de juliol quan, també enmig d'una batussa nocturna, un jove veí de la població però de pares britànics, Andrew Milroy, va rebre una ganivetada al cor que va resultar mortal. En aquella ocasió, la batussa va començar quan els amics de la víctima van increpar uns turistes francesos i els van ventar cops de cinturó per intimidar-los i robar-los els objectes de valor. Els francesos, però, van optar per anar al seu hotel, on es van armar amb ganivets i van tornar al carrer per enfrontar-se amb els agressors locals. Milroy, que no havia estat present en l'agressió amb cinturons, va ser qui va rebre la punyada mortal. Per aquest crim, van ser detinguts a França Jérémy Puydebois i Ludwig Alexis Thiebaut Gallier, però finalment només està empresonat Gallier i només a ell se li imputa el delicte d'assassinat.

I també dintre dels episodis de violència nocturna, el passat 11 d'agost a la matinada es va produir una batalla campal entre noctàmbuls i policies a la zona de la Riera que va acabar amb una vintena de detinguts, uns quants contusionats i greus danys al mobiliaris urbà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.