Successos

La pluja torna a desbordar la riera de Barenys a Salou

El nou episodi de pluges va concentrar un altre cop la seva afectació al Camp de Tarragona, on es van tallar diverses carreteres

Els Bombers van fer 41 sortides, la majoria per inundacions

Plou sobre mullat al barri de la Salut de Salou. Mentre els operaris municipals continuaven ahir netejant la zona afectada pel desbordament del barranc de Barenys el passat dilluns (i que ja va deixar uns danys materials en béns municipals que es xifren en 182.000 euros), el nou episodi de pluges va tornar a provocar la inundació d'aquesta zona residencial d'aquest municipi del Tarragonès. Segons van confirmar fonts municipals, les sortides d'aigua de la riera de Barenys, que baixa des de Reus, van tornar a quedar col·lapsades ahir al migdia per culpa d'un arbre que hi va quedar encallat, de manera semblant a com es va desenvolupar el desbordament la matinada de dilluns. El fet, però, que l'aiguat d'ahir fos més dèbil (ahir es van registrar 49 litres per metre quadrat, mentre que dilluns es va arribar al centenar) va fer que l'afectació fos menys.

L'Ajuntament de Salou no va detectar més danys materials (ni en cotxes de propietat privada ni en béns de mobiliari urbà, molts encara pendents de reparació després de les pluges de dilluns) i a la tarda donava la situació ja per pràcticament normalitzada. Durant el matí es van negar una altra vegada els carrers adjacents al barranc, entre la plaça de la Província i la plaça Venus, on la principal afectació va ser el fang i la brutícia acumulades, que obligarà a reforçar encara més les tasques de neteja que des de dilluns s'hi estan desenvolupen. Alguns baixos d'habitatges es van inundar també. El municipi mantindrà activat el pla d'emergència municipal fins que s'acabi completament aquest episodi de pluges.

Salou, però, no va ser l'únic punt de la costa del Tarragonès afectat pels aiguats que van caure a la zona durant tot el matí. L'antiga N-340 va quedar tallada al trànsit al seu pas per la Canonja, just davant de la seu central de l'empresa química Basf, després que es desbordés una altra riera. La mateixa carretera també es va haver de tallar al seu pas per Vila-seca, com l'autovia C-31B cap a Salou, que ja havia estat tallada per inundacions dilluns al matí. A Reus, les pluges van obligar a tancar una altra carretera, la TV-7211, mentre que es va suspendre el trànsit de mercaderies entre Reus i Constantí.

Baixos inundats

Fins ahir al vespre, quan la pluja havia superat el Maresme i el Vallès i s'esperava cap a les comarques gironines i la Catalunya Nord, el telèfon d'emergències 112 havia atès 85 trucades relacionades amb el temporal. Els Bombers van rebre 41 avisos, la majoria (22) van tenir lloc a la demarcació de Tarragona, mentre que 16 es van produir al Baix Llobregat.

En la majoria d'aquests avisos, els Bombers van haver de treure aigua de baixos, subterranis i aparcaments, ajudar conductors que havien embarrancat i retirar arbres de la via pública.

LA XIFRA

49
litres per m²
van caure ahir a Salou, gairebé la meitat dels 100 que es van registrar en l'aiguat de dilluns passat.

LA XIFRA

41
sortides
van efectuar ahir els Bombers fins al vespre, la gran majoria localitzades a Tarragona i el Baix Llobregat.

Badalona buida edificis tot i que no cau ni una gota

El govern del PP va enviar a la tarda una nota a tots els treballadors municipals autorizant-los a abandonar el lloc de treball. La decisió va derivar en el tancament de tots els equipaments.

La caiguda d'arbres fa tallar línies de rodalies de manera temporal

Les línies R2 i R3 de rodalies van estar parcialment tallades durant la tarda d'ahir per la caiguda d'arbres a causa del temporal de pluja i vent. Els trens no van circular per l'R3 entre Sant Martí de Centelles i el Figaró entre les 16h i les 18.30h, mentre que l'R2 sud va tenir la circulació interrompuda entre Garraf i Castelldefels des de les 15h fins a les 16h. A banda, altres trams del recorregut van passar a ser de via única per avaries en combois.

A Lloret, degoters al teatre i dos murs ensorrats

El fort xàfec caigut ahir a la tarda a la Selva va causar les primeres goteres al teatre de Lloret, que és nou de trinca, i va fer caure dos murs de contenció de la urbanització Lloret Residencial. En el cas del teatre, el problema va ser que l'aigua va entrar per sota d'una porta i es va filtrar fins a les sales que hi havia al pis inferior. La caiguda dels dos murs no va causar cap dany personal. Un era en una finca contigua a una riera de la població.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.