Successos

successos

Agredeixen una jove de Llers en un trajecte en autobús

Un noi de 25 anys va trencar el nas a la víctima, que va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona

Un agent de Banyoles que estava fora de servei va intercedir en la baralla

El primer cap de setmana de les Fires de Sant Narcís de Girona va acabar amb una desagradable vivència per a una jove de Llers de 21 anys, que va ser agredida per un desconegut durant un trajecte en autobús de l'empresa Teisa. Dissabte a la nit, la víctima va sortir per barraques i, després de la festa, se'n va anar a dormir a Banyoles. Ja l'endemà, la denunciant i una amiga van agafar l'autocar que partia a un quart de tres del migdia de l'estació de la capital del Pla de l'Estany per tornar a Girona. En pujar al vehicle, explica la jove, un noi d'uns 25 anys li va dir “guapa”, la va agafar per la cintura i li va fer un tocament “entre la panxa i els genitals”. A l'estudiant li va sobtar aquesta acció, si bé la seva amiga li va aconsellar que ho deixés córrer per tenir “la festa en pau” i, per tant, va optar per no donar-hi importància.

Segons consta en la denúncia que va presentar a la policia local de Girona, un cop dalt del bus, el jove li va fer la traveta quan creuava pel passadís, i gairebé va caure al terra. Arran d'aquest segon incident, ella li va preguntar si estava “boig”: “En aquell instant, es va ofendre i es va posar molt agressiu. Em va repetir que havia estat jo qui m'havia volgut seure a sobre d'ell, quan el cert és que em dirigia a un seient de la part del darrere de l'autocar. La discussió va pujar de to perquè em volia fer quedar malament davant de la resta de gent amb qui anava. Vaig intentar no fer-li cas, però em seguia increpant.”

A causa d'aquest suposat comportament, la denunciant el va insultar per la ràbia que sentia: “Llavors es va aixecar, es va adreçar a mi, em va propinar un fort cop de puny a la cara i em va trencar el nas. Vaig caure al seient i vaig començar a sagnar pel nas i la boca”. Uns segons després, un agent cívic de la policia local de Banyoles que estava fora de servei es va posar entremig de l'afectada i del presumpte agressor: “L'efectiu va voler trucar per donar l'alerta, però no tenia saldo. Va demanar a la resta d'usuaris si alguna persona li deixava un telèfon, però no li va prestar ningú, ja que potser no s'havien assabentat del que havia passat. El conductor tampoc es va adonar de res.”

El jove, en observar que hi havia un policia, va baixar ràpidament en una parada propera a Cornellà de Terri. La quinzena de membres de la colla del sospitós, en canvi, van continuar el trajecte. “Es van seguir rient de mi i m'insultaven. Em deien que era jo que havia provocat el seu amic i em van advertir que m'esperarien una vegada arribéssim a Girona.” L'amenaça no va quedar en simples paraules, sinó que, ja a l'estació, un grup de noies que coneixen l'acusat la van encerclar i una d'elles va clavar presumptament una bufetada a la víctima.

Quan els agents de la policia local es van adreçar a la terminal, la colla es va dispersar, si bé van ser identificats un noi i dues noies, una de les quals és la neboda de l'individu. A banda, a causa de l'hemorràgia que tenia l'estudiant, va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta de Girona, on li van fer dos punts de sutura: “Tinc un forat a la part de dalt del nas, ja que crec que el noi duia un anell a la mà. Els metges m'han avançat que m'hi quedarà una cicatriu.”

El mateix diumenge, la veïna de Llers va presentar la denúncia pels fets a la policia local de Girona i, després de donar la seva versió, relata que l'acusat va ser detingut l'endemà: “Tot i ser inversemblant, en la seva declaració va continuar mantenint que jo em pretenia asseure a la seva falda i que em va haver de pegar perquè el deixés tranquil”.

LA DATA

30.10.11
Un usuari de la Teisa
va colpejar una estudiant a la cara en el transcurs d'un recorregut de Banyoles a Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.