Successos

desaparicions

El mort a Lloret és el viatger del 2CV desaparegut al juny

Els forenses han pogut identificar el cos i es tracta d'un francès que viatjava amb Citroën 2CV

Venia de Normandia, va visitar un germà a Perpinyà i la seva pista es va perdre al Pertús

El cadàver que el passat 27 d'octubre un boletaire va trobar en una zona boscosa de la Fermina, a Lloret de Mar, ha estat identificat. La víctima és Nicolas Macias, un jove de 31 anys veí de la població francesa de Montivilliers, a Normandia, que constava com a desaparegut des del juny. Nicolas Macias viatjava amb un Citroën 2CV de color verd i el 22 de juny va ser a casa del seu germà, que viu a Perpinyà. Després de la visita a casa del germà, Nicolas va continuar la seva ruta amb el 2CV amb matrícula 4518 VF 76 en direcció sud per passar vacances a Catalunya. Però la seva família no va tornar a tenir cap més notícia d'ell, cosa que els va estranyar molt perquè acostumava a fer-los una trucada cada dos dies aproximadament. I llavors van presentar una denúncia per desaparició i van fer una crida a través de la policia i per internet per si algú podia aportar dades del seu parador. Van difondre fotos del jove i també del seu cotxe, on es podia veure bé la matrícula.

La pista de Nicolas Macias es va perdre el 6 de juliol al Pertús, on se suposa que ell va treure 450 euros del seu compte.

Del jove no se'n va tornar a saber res fins que el 27 d'octubre un boletaire va trobar unes restes humanes en un bosc entre Lloret i Blanes. El cos estava en un estat de descomposició molt avançat i, per tant, la identificació no era possible. Però, entre les restes, els Mossos van trobar els documents d'identitat francesos corresponents a Nicolas Macias i també hi havia les seves targetes de sanitat. Tot plegat va facilitar l'obtenció de la fórmula dental del noi que constava com a desaparegut i els especialistes forenses han pogut certificar per la via científica que el noi trobat a Lloret és Nicolas Macias.

L'autòpsia no va detectar cap indici de mort violenta, ni traumatisme als ossos, ni trets... L'estat del cos, però, impediria totalment detectar algun tipus de mort per asfíxia, per exemple. No es descarta la mort accidental.

LA XIFRA

4
mesos
feia que el jove francès estava desaparegut quan el seu cos va ser trobat en un bosc de Lloret.

LA DATA

22.06.11
Nicolas Macias
va ser a casa del seu germà a Perpinyà per fer-li una visita.

Un veí de Cassà, perdut i trobat

Un veí de Cassà de la Selva de 83 anys va ser localitzat ahir al matí després que diumenge la família en denunciés la desaparició. L'home havia anat a sopar a casa d'un amic, i quan va acabar, en lloc de dirigir-se cap al poble va agafar carretera amunt fins a la zona de les Gavarres, fins al punt en què es va despistar i ja no sabia on era. Llavors va trucar al fill i li va dir que estava bé, però que estava perdut. A l'home se li va acabar la bateria i va haver de passar la nit dins del vehicle. Al matí, uns veïns que passejaven per la pista forestal La Cabra Penjada el van localitzar en bon estat de salut.

Una dona morta al mar a Roses

Una dona de 82 anys, veïna de Roses, Francisca Pérez Ramírez, va ser localitzada diumenge cap a les vuit del matí flotant al mar a la zona del port de Roses, a la desembocadura de la riera Ginjolers. Els familiars de la dona l'havien trobat a faltar i havien donat avís de la desaparició, i van començar a fer recerca. Tot i que inicialment es va pensar que havia caigut a la riera i que el corrent l'havia arrossegat, els indicis apunten que havia caigut directament al mar. Ni l'autòpsia ni la investigació no han detectat cap indici de criminalitat en la desaparició i mort de la veïna de Roses, que ja va ser enterrada ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.