Successos

campdevànol

Usurpen la clau bancària per internet de l'hospital i es traspassen 2.975 euros

Els jutjats penals de Girona jutjaran el noi que es va ingressar els diners al seu compte tot i que la usurpació la va fer una trama internacional

El jutjat penal número 5 de Girona jutjarà un internauta acusat d'un delicte d'estafa informàtica per haver participat en una trama que va usurpar la clau del compte bancari de l'Hospital de Campdevànol i va ingressar 2.975 en un compte a nom de l'acusat. El fiscal i l'acusació particular, exercida pel Banco Bilbao Vizcaya (BBV), entitat on tenia el compte l'hospital, demanen per a l'acusat una pena d'un any de presó. La defensa, exercida pel lletrat Rafel Berga, demana l'absolució.

Els fets es remunten al juny de l'any 2009, quan, segons els escrits de les acusacions, l'Hospital de Campdevànol tenia un compte obert al BBV. Mitjançant enginys maliciosos a través d'Internet, algú (que les acusacions no identifiquen i que podria operar des de l'estranger) va usurpar la clau del compte bancari que tenia l'hospital, a través de la qual podia fer operacions per internet. Un cop van tenir la clau van transferir 2.975 euros a un compte de la mateixa entitat que havia obert l'acusat. Un cop els diners van ser al compte de l'acusat, aquest, seguint les instruccions de la trama d'estafadors, en va extreure en efectiu 2.830, quedant-se els 145 euros que li corresponien de comissió. Els diners els havia d'enviar a membres de la trama, que la investigació no ha identificat, a través de Wester Union. Quan l'acusat va ser a les oficines de l'agència, un empleat li va advertir que el que feia no era legal i llavors ell mateix va anar a la comissaria dels Mossos, va explicar el que havia fet i va entregar els diners que havia extret. Per aquesta acció, les acusacions consideren que se li ha d'aplicar un atenuant per reparació de dany i demanen que se'l condemni a un any de presó.

Per la seva part, la defensa, que demana l'absolució, argumenta que l'acusat no va ser l'autor de cap manipulació informàtica que pugui ser considerada estafa i que tampoc tenia intenció d'obtenir un benefici il·lícit. El lletrat Rafel Berga presenta l'acusat com un instrument de la trama d'estafadors i remarca que quan es va adonar que l'utilitzaven per perpetrar un delicte va anar a denunciar-ho als Mossos d'Esquadra.

LA DATA

25.06.09
dia en què
es va descobrir el frau bancari a l'Hospital de Campdevànol

LA XIFRA

1
any de presó
demanen el fiscal i l'acusació particular per a l'acusat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.