Successos

lA CRÒNICA

Sempre queda el futbol

Tornen cap a casa contents. Contents perquè en un partit polèmic i intens, el Llagostera finalment guanya el Pontense

A primera hora del matí, La Nau de Tossa de Mar ja és buida. De les prop de 180 persones que van haver de passar la nit de divendres a dissabte fora de casa pel foc, només nou ho van haver de fer en equipaments municipals. En concret en aquest de Tossa. Un cop s'han llevat i han esmorzat, dins només queda Maria Àngels Pujals, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del municipi, ordenant la sala d'actes. Només a Tossa es van haver de desallotjar una seixantena de persones. La majoria van anar a cases de familiars i amics, però també hi va haver qui es va voler sentir turista per un dia i anar a algun dels múltiples hotels de la localitat. Un d'ells, Borget Tàpias, veí de cala Salionç. Es va resistir a ser desallotjat, “però els Mossos van dir que fora”. Un cop hi va accedir, “a sopar al restaurant i a dormir a l'hotel”, explica. De bon matí, està a la porta de La Nau esperant notícies: “a les nou ens han dit que potser a les deu podríem marxar i a les deu, a les onze, però, res”. Encara li quedarà una estona més. Però com arriben les notícies? Per l'Ajuntament? “No pas, ens en va informant ella”, i assenyala Pujals. “Home, jo sóc Ajuntament”, respon la regidora. “Bé, doncs sí, ens informa l'Ajuntament; ella”, clou sorneguer en Borget.

L'altre punt d'atenció és el poliesportiu de Llagostera. Fora, desenes de persones fan petar la xerrada mentre sona música ambient a tot drap des d'un cotxe. Dins, els somiers plegables de la Creu Roja resten intactes. Absolutament ningú els ha fet servir per dormir. Dels 120 desallotjats a Llagostera, la majoria de Font Bona i Selva Brava, poc menys de la meitat es van recol·locar en cases de familiars i amics. De la resta, una vuitantena, ningú va haver de dormir als somiers plegables del poliesportiu. Els veïns del poble, i també des d'uns apartaments, van oferir llits desinteressadament. Fins al punt que tothom va tenir un sostre on passar la nit. “Estic molt orgullós de la solidaritat del poble de Llagostera”, exclama Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, i és que “no és el mateix l'escalfor d'una casa que la fredor d'un poliesportiu”. L'alcalde fa una improvisada roda de premsa als periodistes que s'han acostat al poliesportiu. I repeteix l'orgull que sent pel seu poble. Una desena de ciutadans que l'estan escoltant no poden més i exclamen: “Tenim el millor alcalde”. Mentrestant, dues veïnes de Font Bona, Antònia Amice i Beatriz Gracia, “veïnes i amigues”, com remarquen, passen l'estona jugant a cartes. En concret al No val a badar. Entre jugada i jugada, recorden com la tarda abans els Mossos d'Esquadra, “megàfon en mà”, els havien desallotjat. “No volia marxar de casa, però la policia em va convèncer que el fum podria ser perillós i vaig venir cap aquí amb el meu gos”, explica l'Antònia. “De moment estem tranquils; bé, no estarem tranquils del tot fins que tornem a casa”, afegeix la Beatriz. A la zona esportiva del costat, hi ha partits de futbol i bàsquet infantil i classes de patinatge artístic. Tothom està distret.

A la una, a Castell d'Aro els màxims responsables dels bombers, dels agents forestals, Mossos d'Esquadra, policies locals i alcaldes de la zona es reuneixen. El portaveu, Albert Ballesta, delegat d'Interior, es mostra “molt optimista; bé, traieu-hi el molt, simplement optimista”. En Benet i la resta de veïns de Salionç poden tornar a casa. Els de Font Bona i Selva Brava, no. Per això, l'alcalde Santamaria enfila cap al poliesportiu. És l'hora de dinar. I una vuitantena d'afectats esperen menjar-hi. L'àpat s'ha tornat a cuinar des del geriàtric. Sopa de fideus, rostit (pollastre o botifarra) i fruita. En acabat, un grup torna a fora a petar la xerrada. D'altres, opten pel futbol. Hi ha el partit de gala: Llagostera UE contra Pontense CD. S'obren les portes laterals del poliesportiu. “Això sí que és una bona llotja”, ironitza una afectada, per la situació privilegiada rere la porteria. Gairebé no s'han instal·lat a la llotja que el Pontense ja marca. Realment tot surt al revés. Però les coses sembla que es poden arreglar, sis minuts després, la Llagostera empata. Només porten deu minuts de partit. Abans de la mitja hora, però, l'alcalde els ha de deixar i tornar a Castell d'Aro. A les cinc hi ha nova reunió de comandaments. Allà, Ballesta, amb alegria indissimulada, anuncia que el foc està sota control. Tothom pot tornar cap a casa. L'anunci a Castell d'Aro coincideix amb el final del partit a Llagostera. La gent recull el poc que porten a sobre i tornen cap a casa contents. Contents perquè en un partit polèmic i intens, el Llagostera finalment guanya el Pontense per 3-2. I també perquè s'acaba el desallotjament. És clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.