Successos

policial

Lloret prohibeix al monitor entrar a locals de joves

L'Ajuntament ha demanat als serveis jurídics que busquin les vies de rescindir-li el contracte si és culpable

L'Ajuntament de Lloret de Mar va prohibir a partir d'ahir a Josep Castiella, àlies Pepe, el monitor acusat d'abusos a nens, l'accés als locals municipals de joventut. La prohibició, segons un comunicat del consistori, és “cautelar” i “transitòria”. La prohibició al monitor, que és titular de l'empresa responsable del servei de monitoratge i dinamització de la secció de joventut a Lloret, es mantindrà fins a la resolució judicial pels presumptes delictes d'abusos sexuals a menors i pornografia infantil.

L'Ajuntament ha decidit apartar el jove de qualsevol activitat que pugui tenir relació directa amb els nens per “l'alarma social i la preocupació que aquest cas ha generat”.

D'altra banda, segons van informar ahir fonts de l'Ajuntament a aquest diari, el govern local ha encarregat als serveis jurídics la manera de poder rescindir la relació contractual amb l'empresa de Castiella. L'Ajuntament també estudia la possibilitat de presentar-se com a acusació contra Castiella. Precisament, ahir mateix el PP va demanar a l'Ajuntament que rescindeixi el contracte amb aquesta empresa. “Si l'alcalde fa cas omís de la nostra petició, la portarem en el proper ple”, va alertar el regidor Enric Martínez.

LA XIFRA

10
denúncies
com a mínim ja s'han interposat contra Josep Castiella per tocaments a menors

Suport psicològic a les famílies

L'Ajuntament de Lloret de Mar, malgrat apartar el monitor del contacte directe amb els nens, va recordar ahir, un cop més, la presumpció d'innocència que té. A la vegada, ahir es va anunciar que la secció d'educació de l'Ajuntament activarà un servei especial d'informació i suport psicològic a les famílies afectades. El telèfon és el 972/36-19-03. Ja s'han presentat deu denúncies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.