Successos

successos

Un turista portuguès mor en caure d'un balcó a Lloret

La policia pràcticament descarta que estigués saltant a l'apartament veí i que hagués begut alcohol

Abans de precipitar-se del cinquè pis, el noi s'havia discutit amb els companys

Un turista portuguès de 17 anys, resident a Castro Verde, va morir ahir a Lloret de Mar en precipitar-se des d'un cinquè pis des del balcó de l'apartament on s'allotjava. Els fets van tenir lloc al voltant de les vuit del vespre, als apartaments Blau, al número 19 de l'avinguda Just Marlès. Els comerciants de la zona van sentir un fort impacte i, en sortir dels establiments, van veure el jove estirat i malferit al carreró de la Riera. Immediatament, els comerciants van trucar als serveis d'emergència, que es van desplaçar fins al lloc dels fets. Tot i la ràpida actuació dels serveis mèdics, no van poder fer res per salvar la vida del jove, que va morir sense que ni tan sols hi hagués temps per traslladar-lo a l'Hospital de Blanes.

Interrogatoris

Un cop van passar els fets, els Mossos d'Esquadra van començar la seva tasca d'investigació per saber què podia haver passat. La gran dificultat que es van trobar ahir els agents és que, de moment, no hi ha cap testimoni que hagi presenciat la caiguda. Totes les persones amb què van parlar se n'havien assabentat un cop el noi ja s'havia precipitat. Tot i això, els agents van començar a interrogar els companys de la víctima, sobretot un grup de noies que en aquell moment eren als apartaments. Les primeres informacions indiquen que, abans que el noi es precipités, havia tingut una discussió amb els seus companys. Però fonts properes al cas descarten, de moment, que hi hagi cap causa-efecte. De moment, i a falta de saber les anàlisis de toxicologia que practicaran els forenses a la víctima, es descarta que el noi hagués begut just abans de la caiguda. També es descartaria que el menor es volgués tirar des del balcó a la piscina, una pràctica que s'ha batejat amb el nom de balconing. Per últim, gairebé es descartaria també que el jove volgués passar del seu balcó al balcó veí, però per arribar a aquest extrem faltaria acabar la tanda de declaracions amb companys de la seva colla.

El jove formava part d'un grup de 3.000 turistes que van arribar dissabte a Lloret, i que habitualment hi van en aquesta època de l'any, que ja es coneix com “la setmana dels portuguesos”.

3.000
turistes
portuguesos visiten aquesta setmana Lloret. Fa anys aquesta xifra arribava als 18.000 joves.
17
anys
tenia el jove turista portuguès que va morir ahir a Lloret de Mar en precipitar-se des d'un cinquè pis.

És el segon cas aquest any al municipi

A Lloret diverses persones han caigut dels balcons d'algun hotel o apartament sense que això es pugui relacionar de manera directa amb el balconing. La mort d'ahir del jove turista suposa la segona víctima a Lloret en les mateixes circumstàncies. Un noi de 19 anys de nacionalitat francesa va morir l'1 de gener a la matinada en precipitar-se des d'una altura d'un sisè pis en un edifici situat al carrer Vila de Blanes. La caiguda que va provocar la mort del jove, d'origen oriental, es va produir després que el noi, que celebrava la revetlla de Cap d'Any, hagués mantingut una discussió i una baralla amb un grup de persones. Dos anys abans, l'estiu del 2010, un turista alemany de 40 anys va morir en caure d'un sisè pis del Gran Hotel Don Juan. El març del 2010, un altre turista portuguès va morir en caure del balcó d'un tercer pis de l'hotel Esmeralda. També a Lloret, el 2008, una turista holandesa de 17 anys va morir en intentar saltar d'un balcó a un altre. El 2006, un jove suís que s'havia deixat la clau de l'habitació de l'hotel va caure d'un quart pis quan volia entrar a l'habitació d'un amic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.