Successos

maresme

Calella prohibeix del tot el consum d'alcohol al carrer

Endureix la normativa que es va crear fa tres anys i que només afectava les begudes en envasos de vidre

Hi afegeix una regulació específica contra les activitats perilloses, com el ‘balconing'

Nou pas en el llarg camí per abolir els darrers i esporàdics exemples de turisme jove de borratxera a Calella. Una revisió a fons de l'ordenança aprovada el 2010 per foragitar l'incivisme de l'espai públic, que s'havia d'aprovar ahir per ple, endureix el consum d'alcohol al carrer. Segons va explicar el tinent d'alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent, l'ordenança ja prohibia explícitament el consum de begudes alcohòliques, però només si es prenien en envasos de vidre. “Per error o per oblit el redactat final especificava tan sols gots i ampolles vidre i, evidentment, calia modificar-la per donar una cobertura molt més àmplia”, explica el regidor. Consumir alcohol al carrer està tipificat inicialment com a sanció lleu.

La prohibició, però, només s'exercirà en aquells espais o dates en què no hi hagi un permís concret per part de l'Ajuntament perquè es pugui consumir alcohol, com ara terrasses de bar i festes al carrer.

Actituds perilloses

En la revisió de l'ordenança, però, també s'han reformat altres articulats i se n'han afegit de nous. Un d'aquests casos és la prohibició de dur casc, burca, passamuntanyes o qualsevol altre element que tapi la cara i que eviti la identificació de la persona quan s'accedeixi a un espai públic. “També hem inclòs una regulació específica per eradicar pràctiques perilloses que s'han posat de moda en altres destinacions turístiques, com ara saltar d'un balcó a un altre o des del balcó a la piscina de l'hotel”, apunta Torrent. L'ordenança pretén augmentar la responsabilitat dels empresaris hotelers a l'hora de fer complir la normativa als seus clients.

LA FRASE

La normativa només prohibia el consum d'alcohol en envasos de vidre, i calia modificar-la
Albert Torrent
tinent d'alcaldia de Seguretat i Serveis de Ciutat (CiU)

Foragitar el Calellafest, primer pas

Calella lluita fa anys per netejar una imatge de ciutat turística vinculada al turisme de borratxera. El punt àlgid en aquest complicat procés va ser la marxa el 2010 del Calellafest, una trobada de joves estudiants europeus que per Setmana Santa omplia els carrers del municipi amb l'excusa de l'esport i amb la realitat d'un consum desenfrenat d'alcohol. L'Ajuntament ho va vincular des del primer moment a l'èxit d'haver aprovat l'ordenança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.