Successos

successos

Robaven 10.000 euros diaris a turistes

Els tretze detinguts vivien a Calella

Feien els assalts en menys d'un minut

Un botí d'entre 6.000 i 10.000 euros diaris és el que obtenien la vintena de membres d'una organització que es dedicava a assaltar de manera violenta turistes a les carreteres catalanes, sobretot de la demarcació de Barcelona. La xarxa ha estat desarticulada en una operació conjunta de la Policía Nacional i els Mossos d'Esquadra. Els lladres sortien a delinquir en grups d'un mínim de nou persones i circulaven amb diversos vehicles en comboi. Un d'aquests automòbils portava a terme tasques de vigilància i alertava la resta de la presència policial, i, alhora, seleccionava les víctimes potencials. Per dificultar la seva identificació, compraven els cotxes amb documents falsos i els posaven a nom de ciutadans de nacionalitat espanyola que no tenien cap mena de relació amb l'entramat. Quan abordaven els afectats, però, només ho feien amb un dels turismes. Els acusats aturaven les víctimes exhibint-los una credencial policial falsa i, per fer-los creure encara més que eren agents, vestien roba amb banderes de l'Estat espanyol.

Els assalts els cometien sobretot en zones properes als aeroports o als hotels on s'allotjaven els denunciants. Amb el pretext que havien d'escorcollar l'automòbil, s'apoderaven dels diners i dels objectes de valor que duien en menys d'un minut. Després fugien a gran velocitat, superant els 200 km/h –els vehicles amb què es movien eren de segona mà i de gamma mitjana, però sempre de més de 150 cavalls–. En ocasions, també havien parat els turistes pel carrer i els demanaven la documentació amb l'excusa que estaven buscant droga, i, si es resistien o intentaven recuperar les seves pertinences, no dubtaven a agredir-los.

Els delinqüents canviaven de domicili constantment i, si creien que havien estat identificats per la policia, s'intercanviaven per altres integrants del grup que eren en altres punts de l'Estat. El líder era a Madrid i l'activitat delictiva de la banda s'estenia a més països de la Unió Europea, sobretot Itàlia. L'1 d'abril, tretze membres de la xarxa, tots de nacionalitat iraniana, van ser detinguts a Calella, on havien llogat onze apartaments. Se'ls va comissar 30.000 euros, 7.300 dòlars, 350 lliures esterlines, joies i rellotges valorats en 65.000 euros,
i sis cotxes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.