Successos

tribunals

Multen amb 420 euros el mosso que va atropellar i matar 2 dones

El sergent reconeix la culpabilitat, igual que el transportista, que serà multat amb 540 euros pel vessament de gasoil que va provocar l'accident

Familiars de les víctimes escridassen el policia per no haver demanat perdó

El policia és culpable de dues faltes d'homicidi per imprudència

El sergent dels Mossos d'Esquadra Julián Gómez Muro haurà de pagar una multa de 420 euros per haver atropellat mortalment dues dones i haver-ne ferit una altra fa nou anys a Lloret de Mar. Ahir durant el judici, el policia, de 34 anys, va reconèixer la culpabilitat dels fets que se li imputaven, igual que el transportista Rafael Barney Morillas, de 37 anys, que haurà de pagar una multa de 540 euros per un delicte contra la seguretat viària per haver vessat gasoil al carrer i haver provocat així que el cotxe policial patinés i s'estampés contra les dues dones. Abans de l'inici de la sessió, el fiscal, les acusacions particulars i les defenses van estar negociant un acord, que finalment va arribar al cap de dues hores.

Les parts van pactar que el mosso és culpable de dues faltes d'homicidi per imprudència lleu, i d'una falta de lesions. Però, per altra banda, les tres parts no van arribar a cap acord pel que fa a la responsabilitat civil dels processats, que haurien de pagar una indemnització als familiars de les víctimes i a la dona que va quedar ferida de resultes de l'accident. Les acusacions consideren que els dos acusats haurien de pagar solidàriament una xifra de 60.000 euros per víctima i 28.000 per la dona que va resultar ferida. Així mateix, a aquesta quantitat s'ha d'afegir un 140% d'interessos. Un punt al qual s'han oposat les defenses. Al final de la sessió, els familiars de les víctimes van increpar entre crits i llàgrimes el mosso d'esquadra, que, segons van dir, ni tan sols s'ha dignat a demanar-los perdó pels fets.

L'agent es deslliura dels 4 anys de presó que demanaven les famílies

Els fets van tenir lloc el 12 de novembre del 2003 cap a dos quarts d'una del migdia, quan el transportista conduïa una furgoneta per l'avinguda de Blanes de Lloret de Mar. Portava un generador de gasoil, que anava perdent carburant i el vessava sobre la carretera. Segons va admetre el mateix Barney al judici, es va adonar del vessament però no va alertar la policia que havia quedat una taca de gasoil sobre el ferm. Deu minuts després, un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra conduït pel sergent Julián Gómez Muro anava cap a una zona pròxima a l'hotel Selva Mar perquè els havien alertat que s'havia comès un delicte. Circulava excedint el límit de velocitat i amb els llums i els dispositius d'emergència activats. Quan va arribar a un revolt, el cotxe va patinar i l'agent va perdre el control del vehicle. La taca de gasoil feia sis metres de llargada per tres d'amplada. El cotxe policial va derrapar, va pujar a la vorera i va atropellar les dues dones, que van morir a l'hospital Josep Trueta de Girona i, després, va xocar contra un semàfor i un fanal i va atropellar la tercera víctima, a la qual va causar una fractura al maluc.

Imprudència greu

En les conclusions provisionals d'una de les acusacions particulars, exercida per l'advocat Josep Prat, s'argumentava que el mosso d'esquadra era culpable de dos delictes d'imprudència greu amb resultat de mort i es demanava per a ell quatre anys de presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.