Successos

societat

Lloret aplicarà aquest estiu la prohibició del ‘balconing'

També entraran en vigor les restriccions en el consum d'alcohol i en la prostitució

S'ha de fer marxa enrere en la voluntat de responsabilitzar els pares de les faltes comeses per menors d'edat

Les noves normatives que Lloret de Mar impulsa per frenar els incidents i fer un gir al model turístic van fer ahir un nou pas amb l'aprovació definitiva de les ordenances de civisme i de via pública. L'objectiu és evitar que es repeteixin conflictes com els de l'estiu passat. “Hem de fer complir amb fermesa les ordenances”, va assegurar Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar.

Amb l'ordenança de civisme, Lloret de Mar prohibeix la pràctica coneguda com a balconing –saltar de balcó en balcó–, amb la qual han mort diversos joves, i fa que consumir alcohol no sigui tan fàcil. En aquest sentit, es prohibeixen les promocions vinculades amb el consum massiu de begudes alcohòliques com ara la barra lliure, el 2x1 i el happy hour. També es posen traves a la prostitució. El text recull multes de fins a 3.000 euros. “És una bona eina per poder començar a treballar aquest estiu”, va explicar Codina.

En el ple d'ahir es van aprovar algunes al·legacions al text aprovat de manera inicial al febrer. Per exemple, l'horari de la música en viu no acabarà a les onze, sinó a mitjanit. El govern local, però, ha hagut de fer marxa enrere en la seva intenció de coresponsabilitzar els pares de les faltes comeses pels menors, perquè “cap legislació ho avala”. L'ordenança de civisme va ser aprovada pel govern local (CiU i ERC), el PSC, el PP i el regidor no adscrit. ICV-EUiA s'hi va abstenir i el Millor s'hi va abstenir.

Ordenança via pública

El ple municipal també va aprovar ahir de manera definitiva l'ordenança de via pública. Va ser aprovada amb els vots de tots els regidors, excepte l'abstenció dels del Millor.

El PSC reivindica el seu paper en el pressupost

El ple va aprovar ahir una modificació del pressupost en què, entre altres mesures, s'incloïen diverses inversions fruit de la pujada de l'IBI i que, tal com avançava diumenge aquest diari, van ser escollides pel PSC, a l'oposició, que les focalitza en les millores a escoles i barris i a la promoció econòmica. Aquest partit va aprofitar el debat d'aquest punt per reivindicar la seva “responsabilitat”. El seu portaveu, Joan Bernat, va assegurar: “Hem marcat prioritats i hem decidit, aquesta és la manera de fer política.” L'alcalde Romà Codina va tenir paraules d'agraïment per “l'exercici de responsabilitat” del PSC. La resta de l'oposició va parlar de “tripartit encobert”, en paraules de Marc Fuertes (Millor) i de “falta de lideratge i absència total de govern”, Javier Rodríguez (ICV-EUiA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.