Successos

successos

Mor un turista escocès en una baralla a Lloret de Mar

Craig Mallon, de 26 anys, no tenia ferides d'arma blanca ni de foc i hauria mort a conseqüència dels cops que va rebre

El jove participava en una festa de comiat de solter del seu germà a la zona d'oci nocturn de la població

Craig Mallon, un turista escocès de 26 anys, va morir ahir en una batussa a la sortida d'una discoteca a Lloret de Mar. Els fets van tenir lloc poc abans de dos quarts de set del matí al carrer Pintor Josep de Togores, a la cantonada amb el carrer Pla de Carbonell. El noi –que va néixer a Coatbridge, però que ara vivia a Sydnay, a Austràlia– s'havia desplaçat al municipi selvatà per celebrar el comiat de solter del seu germà, que formava part del grup. En sortir d'una sala de ball, la colla s'hauria encarat amb un altre grup que anaven de marxa també per Lloret, però de moment no n'han transcendit els motius. Tot i que aquest punt no ha estat confirmat pels investigadors, i hi ha la possibilitat que la baralla es produís entre els mateixos membres del grup. En tot cas, de resultes de la batussa entre els uns i els altres, Craig Mallon hauria caigut malferit a terra, d'on ja no es va aixecar. Davant la gravetat de la situació, es va avisar la policia local de Lloret, que de seguida va alertar el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que es va desplaçar fins al lloc dels fets amb dues ambulàncies.

Aturada cardíaca

De seguida els sanitaris es van disposar a fer al jove tasques de reanimació, que van ser inútils perquè el turista ja havia mort. Tot indica que el noi va morir d'una aturada cardíaca, però aquest punt l'haurà de confirmar l'autòpsia que li faran en les pròximes hores. També l'anàlisi forense descartarà o confirmarà si la ingesta d'alcohol o droga per part del jove hauria influït en la seva mort. Així mateix, l'estudi dels metges també podrà aclarir si el noi va morir víctima de les coces i els cops de puny que va rebre, o si va ser per un altre motiu.

No hi ha detinguts

Un cop es va confirmar la mort del turista, la comitiva judicial es va desplaçar fins al lloc dels fets i va ordenar l'aixecament del cadàver, pels volts de les deu del matí. Mentre que el jutge ha ordenat el secret del sumari, els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i busquen els joves implicats.

De moment no hi ha cap detingut. L'incident es va produir a l'eix central de la zona d'oci nocturn i la multitud de joves que hi ha per la zona van ser testimonis dels fets. Algunes informacions apuntaven ahir que els Mossos d'Esquadra ja devien disposar de la descripció del possible agressor i que esperaven localitzar-lo en breu.

LA XIFRA

26
anys
tenia Craig Mallon, que va morir ahir després d'una batussa a Lloret en una zona d'oci nocturn.

LA DATA

17.07.11
És el dia
que Andrew Milroy, un jove de 15 anys de Lloret, també va morir en una baralla al centre del municipi.

Fa gairebé un any de la mort d'Andrew Milroy

Fa prop d'un any, el 17 de juliol del 2011, un altre jove, Andrew Milroy, un veí de Lloret de Mar de quinze anys, també va morir de resultes d'una baralla a la zona d'oci nocturn del municipi selvatà. Aquella nit, Andrew Milroy i els seus amics van anar a les festes del barri de Can Carbó de Lloret. Posteriorment, segons argumenta el fiscal en els seus escrits, cap a les quatre de la matinada, dos dels companys de Milroy van començar a atacar turistes mitjançant l'ús de cinturons perquè els entreguessin una part dels objectes personals. Al voltant d'un quart de cinc de la matinada, els amics de Milroy van repetir l'atac amb els ara imputats, Jérémy Puydebois i Ludwig Alexis Thiebaut Gallier. Els dos turistes francesos, després de ser agredits, van pujar a la seva habitació de l'hotel i cada un d'ells va agafar una navalla. De tornada al carrer, segons el fiscal, es van trobar novament amb els joves, entre els quals hi havia Andrew Milroy. Va ser llavors quan Jérémy Puydebois va ventar un cop de puny a la cara a un dels amics de la víctima i Ludwig Alexis Thiebaut Gallier, per la seva banda, es va dirigir a Andrew Milroy i el va apunyalar sota l'aixella. A conseqüència de l'atac, el menor va morir d'un xoc hipovolèmic. Immediatament després, els atacants van fugir del lloc dels fets. Posteriorment, els joves imputats es van desplaçar a l'Estat francès, on el mes d'agost els van detenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.