Successos

successos

Sis alumnes de Girona identifiquen l'exhibicionista de Santa Eugènia

Quatre joves van assenyalar el mateix individu, una va dubtar entre dos i una altra va acusar un veí diferent

En la roda de reconeixement hi havia cinc homes

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona va ser escenari ahir d'una roda de reconeixement de l'exhibicionista que aquest any actuava als barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Palau. Van participar en aquesta prova sis estudiants, d'entre 14 i 17 anys, al davant de les quals l'acusat s'havia masturbat. Les afectades són de l'IES Santa Eugènia i van haver d'identificar el sospitós d'entre un total de cinc homes. Quatre de les adolescents van assenyalar el mateix ciutadà, una altra jove va tenir dubtes entre aquest i un altre individu, i hi va haver una alumna que creia que l'exhibicionista era un altre dels veïns que li van exposar. També estava citada una menor de l'IES Montilivi, però finalment no va comparèixer. Abans que les sis companyes entressin una per una a la sala, van explicar a aquest diari les característiques físiques del presumpte delinqüent i el seu modus operandi, que va ser igual en tots els casos. Pel que fa a l'aspecte, van coincidir que és un home “gras, de cabell ros, una mica calb i d'uns 30 anys i escaig”, que “sempre reia” i que a vegades portava un barret amb una franja vermella.

Dos cotxes

Les denunciants es van creuar amb ell a primera hora del matí, quan es dirigien a l'institut. Per captar la seva atenció, l'home les cridava amb l'excusa de preguntar si sabien on era un carrer o els deia alguna frase com ara “Vine, guapa”. En alguns episodis anava en un turisme de color verd, i en altres, blanc, amb els quals les seguia.

Les vegades que les noies es van acostar al vehicle van veure que el conductor s'estava masturbant a dins. Tot i que aquestes escenes van tenir lloc sobretot en les proximitats dels centres escolars, també hi ha joves que van viure aquesta situació en un parc o al costat de la piscina del barri. La Policia Municipal de Girona va iniciar la investigació arran de dues denúncies efectuades a finals de gener. En les diverses gestions que els agents van dur a terme per descobrir la identitat del sospitós va ser clau el fet que es va aconseguir la matrícula. En una de les situacions, el desconegut va començar a seguir amb l'automòbil una de les adolescents, quan ella passava per la plaça de les Cordes. L'individu estava aparcat a l'altre costat del carrer. Quan la va veure, va efectuar de cop i volta un canvi de sentit i va circular al seu darrere; i aquest succés va quedar enregistrat per una càmera de seguretat d'una entitat bancària.

A partir d'aquesta valuosa dada es va esbrinar la seva identitat i el parador. Els efectius el van detenir el 30 de març i, l'endemà, va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat provisional. Durant l'interrogatori, l'arrestat, un veí de la ciutat de 35 anys, va acollir-se al seu dret a no declarar i, per tant, no va reconèixer ni desmentir l'acusació. A part de la roda de reconeixement d'ahir en què el van assenyalar quatre de les joves, algunes l'havien identificat abans per foto a la comissaria. Tot fa preveure que aquest cas no es tramitarà com a judici ràpid, sinó que, com que es tracta d'un delicte continuat, el procés d'instrucció s'allargarà més.

LA DATA

30.03.12
és el dia
que va ser detingut l'exhibicionista de 35 anys després d'esbrinar la matrícula del vehicle que conduïa.

LES XIFRES

14
anys
i 17 tenen les menors víctimes de l'home que els feia comentaris obscens i els ensenyava els genitals.
5
casos d'exhibicionisme
són els que imputa la Policia Municipal de Girona a un veí que es va negar a declarar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.