Successos

Els estudiants del Lluís Vives acusen l'Administració de xantatge

Més de 250 joves han rebut apercebiments de sancions entre 300 i 6.000 euros per haver estat identificats en les manifestacions de la #primaveravalenciana

Durant la setmana passada, més de 250 joves manifestants que hipotèticament van participar en les manifestacions de la coneguda #primaveravalenciana, han començat a rebre procediments sancionadors que fan referència a les identificacions hagudes el 16 i el 17 de febrer al carrer Sapadors i les rodalies de l'IES Lluís Vives de València.

Es tracta de multes que oscil·len entre els 300 i els 6.000 euros cursades sota els epígrafs de “concentració il·legal, no dissolució davant el requeriment de la policia i insults i agressió a les forces de seguretat de l'Estat”. Més de la meitat de denúncies fetes arribar als domicilis particulars, es corresponen amb persones menors d'edat.

Des d'Alerta Solidària i l'Assemblea del Micalet per les llibertats, s'assegura que l'objectiu d'aquestes denúncies és “provocar por entre les persones que es trobaven allí, castigar-los econòmicament i servir de mesura exemplaritzant per a altres sectors de la societat.

D'aquesta manera, la concentració realitzada a les portes de l'institut Lluís Vives aquest matí, es denuncia, una vegada més, l'actuació policial que hi hagué durant aquells dies, propiciada per la Delegació de Govern.

Es denunciarà la Delegada

Redacció

Davant els apercebiments que reben els menors i els adults que van participar del moviment originat els dies 16 i 17 de febrer conegut sota el nom de #primaveravalenciana a les xarxes socials i que van estar identificats per la Policia Nacional, l'Assemblea “El Micalet” ha decidit que pròximament denunciarà judicialment la Delegada del Govern, per la seua actitud d'acció o omissió portada a terme per aquest operatiu policial. La denúncia també s'estendrà al cap superior de la policia nacional pel xantatge que suposa aquest acte administratiu que de saldar-se, reafirma l'acceptació del delicte.

Els col·lectius que donen suport als joves estudiants manifesten que, aquesta allau de multes poden significar un punt d'inflexió en el retrocés de les llibertats de manifestació i expressió a més d'un clar exemple de manipulació mediàtica i jurídica del fets que realment ocorregueren. Pel que s'acusa els més de 250 joves, no és més que la retenció durant vàries hores de més de 200 persones, la major part de les quals eren estudiants menors d'edat.

Per als joves denunciats no hi dubte que tant la Delegació de Govern com la Policia Nacional, tracten de culpabilitzar i criminalitzar aquestes persones per tal de netejar la seua imatge i desviar l'atenció sobre ell mateixos i les actuacions que han provocat tot aquest embolic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.