Successos

successos

Un jove mor en caure d'un setè pis quan saltava d'un hotel a un altre, a Lloret

Va intentar accedir al complex del costat per banyar-se a la piscina que hi ha al terrat

Des de principi d'any ja han perdut la vida quatre turistes al municipi

Georgk Kretschmer, un noi de 19 anys de nacionalitat alemanya que passava les vacances a Lloret de Mar amb uns amics, va morir ahir en caure des d'un setè pis. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del succés a les quatre de la matinada. La víctima estava allotjada a l'hotel Frigola, de l'avinguda Just Marlès. Les primeres hipòtesis indiquen que es va precipitar daltabaix quan va intentar saltar des del terrat d'aquest hotel fins al dels apartaments Blau que hi ha just al costat, amb la intenció de banyar-se a la piscina que hi ha a la part de dalt del segon complex –entre els edificis hi ha una separació d'uns tres metres–. En no aconseguir arribar a l'altre bloc, es va precipitar al buit i va quedar estès al terra d'una zona comunitària que hi ha entremig dels dos establiments.

Els vigilants d'un dels complexos van alertar dels fets la Policia de la Generalitat. Fins a la zona s'hi van desplaçar patrulles dels Mossos de l'àrea de seguretat ciutadana i de la unitat d'investigació, així com la policia local i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els facultatius, però, no van poder fer res per salvar la vida del jove, que va morir a l'acte.

Un balanç preocupant

Incloent aquest darrer episodi, a Lloret ja han perdut la vida quatre turistes aquest any: tres arran de caigudes des dels hotels on s'estaven i un altre va ser víctima d'una mort criminal. L'1 de gener a la matinada, un noi francès de 19 anys va perdre la vida en precipitar-se des d'un sisè pis en un edifici del carrer Vila de Blanes, on es va enfilar per una barana del terrat. Com que els fets van tenir lloc just després d'una discussió, tot primer es va investigar si algú l'hauria empès, però els Mossos finalment van desestimar aquesta possibilitat. També un turista portuguès de 17 anys, resident a Castro Verde, va morir el 25 de març en caure des d'un cinquè pis, des del balcó d'una habitació dels apartaments Blau. La policia va concloure que no va fer balconing –saltar de balcó a balcó o a la piscina–, sinó que es creu que es va precipitar de manera accidental o es va suïcidar.

A banda, el 19 de maig, Craig Mallon, un turista escocès de 26 anys, va morir en una batussa a la sortida d'una discoteca. L'agressió va passar al carrer Pintor Josep de Togores. El noi –que havia nascut a Coatbridge, però que vivia a Austràlia– celebrava el comiat de solter del seu germà, quan la colla s'hauria encarat amb un altre grup que anava de marxa.

I, tot i que aquesta vegada no va tenir conseqüències mortals, el 2 d'abril Luke Parry, un estudiant britànic de 21 anys, va ser ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona després de precipitar-se d'un segon pis dels apartaments Bolero Park. El jove va trucar primer a la porta del seu apartament però els amics no el van sentir. Va demanar als inquilins del costat que el deixessin passar per saltar pel balcó. Va ser llavors quan va caure al carrer i es va fracturar el crani.

LA XIFRA

19
anys
tenia Georgk Kretschmer, el noi de nacionalitat alemanya que va morir ahir a les quatre de la matinada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.