Successos

vandalisme

Sabotatge a les màquines de zona blava de Blanes

Divuit dispensadors apareixen amb pintades i bloquejats amb silicona

La policia identifica dues persones

La nova zona blava de Blanes no ha començat amb bon peu. Només 11 dies després que entrés en funcionament el nou sistema, amb més places i tarifes més cares, uns divuit dispensadors van aparèixer ahir al matí sabotejats.

Durant la nit de dimecres a dijous, dues persones es van dedicar a anar màquina per màquina, fer-hi pintades amb pintura negra i bloquejar-les amb silicona, segons van explicar a El Punt Avui fonts municipals. Es van localitzar parquímetres afectats al passeig de s'Abanell i l'avinguda Catalunya, entre altres indrets de Blanes.

La policia local va fer dues identificacions vinculades amb aquests fets. A un dels individus, menor d'edat, se li va imputar l'actuació. No va quedar detingut, precisament per la seva condició de menor d'edat. Els agents li van trobar dins la bossa esprais i silicona.

Dubtes sobre el motiu

El fet que l'imputat sigui menor genera dubtes sobre els motius de l'acte vandàlic, perquè en principi no seria una protesta directa per les zones blaves. En tot cas, no han transcendit ni la relació amb el segon identificat ni el grau de vinculació d'aquest amb els actes de sabotatge. Ara s'obre el procés d'instrucció per valorar els danys i presentar la demanda pertinent.

Polèmica per les zones blaves

L'1 de juliol el nombre de places de zona blava va augmentar considerablement a Blanes i bona part de la ciutat es va tenyir de blau. Tal com ja va informar El Punt Avui, les places al carrer de pagament ara són 1.900, 700 més que l'estiu passat. Aquest increment del nombre de places de pagament –acompanyat en bona part per un augment de les tarifes– ha provocat la indignació de molts ciutadans, sobretot perquè bona part de les noves places de zones blaves es troben al passeig de s'Abanell i a l'accés a la cala Sant Francesc. Aquestes zones, a més, amb l'anomenada “tarifa turística”, la més cara. Molts banyistes es van trobar la novetat i van mostrar la seva indignació pel fet d'haver de pagar a partir d'ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.