Successos

successos

La mare del nen tirotejat a Lloret reconeix l'agressor

Testimonis que van coincidir amb la família a l'hospital asseguren que la dona va explicar que els va disparar “un noi català”, de nom Xavier

El pare, Gabriele Biondo, i el seu fill continuaven ahir a l'UCI

Continua la recerca dels dos encaputxats que dilluns van disparar des d'una moto contra un vehicle en què viatjaven els tres membres d'una família que van ser tirotejats quan es trobaven a poca distància de casa seva, situada al número 27 del carrer Cardona de la urbanització Los Pinares de Lloret de Mar. El pare, Gabriele Biondo, de nacionalitat italiana, va rebre l'impacte de tres projectils a l'esquena; la seva dona va resultar il·lesa, mentre que el fill de tres anys, Francesco, va quedar malferit en tocar-li una bala al cap. Segons alguns testimonis que van coincidir amb la família a l'hospital de Blanes –on van arribar pel seu propi peu–, la dona va explicar que sospita que la persona que va obrir foc contra ells és “un noi català” que ja coneixen, de nom Xavier. Els encaputxats van fugir dalt de la motocicleta de gran cilindrada, que no duia matrícula. En arribar a la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres, van abandonar la moto i van marxar amb un Audi de color fosc que va ser robat el 2010.

Tot i que Biondo fa temps que viu a Catalunya, no s'ha inscrit en el registre del consolat d'Itàlia com exigeix la llei italiana als ciutadans que s'instal·len en altres països. Els Mossos continuen investigant el mòbil de l'atac, que no es descarta que estigui relacionat amb el tràfic de drogues. Vincenzo Mussuricci i una persona que es diu Gabriele Biondo van ser detinguts a Benalmádena (Màlaga) el juny de l'any 2000 per una reclamació de la fiscalia de Torí per ser jutjats per pertinença a una banda criminal que traficava amb estupefaents. Se'ls imputava el trasllat des del Marroc fins a Itàlia de 750 kg d'haixix: una droga que va ser intervinguda el 1999 a Torí. Amb tot, el pare i el fill continuaven ingressats ahir a l'UCI de la Vall d'Hebron. Estan estables dins la gravetat i no es tem per la seva vida, tot i que el nen ha perdut un ull.

LA DATA

03.09.12
A dos quarts de vuit del vespre,
la família va ser atacada a trets al carrer Arbúcies de la urbanització Los Pinares.

“Sempre anava amunt i avall”

Cinc hores abans que Gabriele Biondo i la seva família fossin atacats, un veí de la urbanització es va creuar amb ell, “que pujava molt de pressa amb el cotxe cap a casa seva”: “Jo fins i tot em vaig haver d'apartar a la cuneta. Feia dos o tres dies que anava així”, va afegir. Altres coneguts de la família diuen que Biondo “sempre anava amb el cotxe amunt i avall”. Relaten que tenien més relació amb la seva dona, Pili, que està embarassada i a punt de donar a llum. Ella és de nacionalitat espanyola i treballa a la fleca del Caprabo del barri de Fenals. El tiroteig ha agafat per sorpresa els veïns, que els defineixen com “una família normal”: “Són correctes. No els visitaven persones rares. L'any passat sí que corrien furgonetes estranyes per aquí, però a vegades són de gent que demana feina.” L'única cosa relacionada amb Biondo que creuen que ha generat malestar, però, és que ell i uns altres socis han deixat cases a mig construir a la urbanització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.