Successos

crim

Una revenja, la principal hipòtesi del crim de Lloret

Tot i que no es descarta cap hipòtesi, els mossos investiguen si l'home rus tirotejat dijous va ser abatut per un clan relacionat amb la droga

La víctima va rebre cinc trets, un dels quals al cap

El segon tiroteig en poc més d'una setmana a Lloret de Mar ha fet disparar les alarmes policials al municipi. Els Mossos d'Esquadra estan investigant si l'home rus que va ser abatut dijous al vespre al polígon industrial de Lloret va morir a mans d'algun clan relacionat amb la droga. Tot i que no descarten cap hipòtesi, la primera línia d'investigació que se segueix és que el mòbil del crim estaria vinculat amb algun tipus de revenja. El modus operandi amb el qual es va cometre el crim –cinc trets a sang freda– corroboraria encara més aquesta hipòtesi. Els mossos estan treballant en la identificació del cadàver, que sembla que correspon a Alexei Propokovich, un veí de Calella.

Veí de Calella

El cos sense vida de l'home de nacionalitat russa el va trobar en un carreró sense sortida un treballador d'una empresa de pintures que treballa a la zona. L'home passava amb la furgoneta de la feina per l'antic institut escola de Santa Clotilde, al darrere del Gran Palace, quan va veure un home immòbil estès a terra al costat d'un tot terreny de color negre de la marca Volvo que tenia les portes obertes. L'home va fer una trucada però li va sortir un contestador, i ho va tornar a intentar breus instants després, cap a un quart de nou del vespre, quan va deixar el vehicle a l'aparcament i va agafar la motocicleta.

Immediatament després es van desplaçar fins al lloc dels fets diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van confirmar que l'home ja era cadàver i que hauria mort de forma violenta. Com que es tractava d'un homicidi, fins al lloc dels fets també s'hi va desplaçar la comitiva judicial i els agents de la unitat territorial d'investigació dels Mossos d'Esquadra.

Un cop fet l'aixecament del cadàver i la inspecció ocular del cos, un furgó judicial va traslladar-lo a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on avui està previst que li facin l'autòpsia. Un cop retirat el cos, una grua també es va endur el cotxe que hi havia al costat del cadàver, que seria de la víctima.

Recerca d'imatges

Ahir al matí, l'endemà del crim, els investigadors dels Mossos d'Esquadra continuaven custodiant la zona i buscant indicis relacionats amb el crim. A més de la batuda visual, l'equip policial també va dur un aparell rastrejador de metall per poder localitzar els casquets de bales que la persona que va disparar hauria deixat a la zona.

Així mateix, la policia està recollint les imatges de les càmeres de seguretat de la zona per si alguna va captar la imatge dels assassins i si es van desplaçar a la zona amb vehicle. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que el crim es va perpetrar a tres quarts de vuit del vespre, ja que una veïna que viu al davant d'on es va trobar el cos va sentir a aquella hora els cinc trets que van abatre l'home rus.

Segon tiroteig a la zona

Els Mossos d'Esquadra estan investigant si la mort d'abans-d'ahir està relacionada amb el tiroteig que va tenir lloc el 3 de setembre passat, també a Lloret. Llavors, dos homes que anaven en una moto de gran cilindrada van tirotejar una família i van malferir el nen de tres anys, que va rebre un tret al cap, i també el seu pare, Gabriele Biondo, un home italià que va rebre tres impactes de bala a l'esquena. L'assalt es va perpetrar al carrer Arbúcies de la urbanització Los Pinares de Lloret, on els atacants van tirotejar el seu vehicle. Les víctimes van poder arribar pels seus propis mitjans fins a l'hospital comarcal de Blanes, gràcies al fet que la mare no va resultar ferida i va aconseguir conduir fins al centre mèdic. La policia investiga si es tracta d'una revenja per un afer de drogues. El nen està hospitalitzat i el pare continua a l'UCI del Vall d'Hebron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.