Successos

legislació

Les prostitutes acusen la policia d'assetjar-les

S'uneixen en la Plataforma de Dones Treballadores del Sexe

Les prostitutes de la Selva i el Maresme s'han unit per primera vegada, dins de la Plataforma de Dones Treballadores del Sexe, en resposta a la reforma de la llei catalana de carreteres, que portarà, segons elles, “greus conseqüències”. Segons exposen en una nota enviada als mitjans de comunicació, asseguren que “treballar a la carretera no és fàcil”. “Sovint estem exposades a violències de tot tipus, i fins ara havíem confiat en la policia”, afirmen. La plataforma agraeix les actuacions “tan importants” que han dut a terme durant aquests anys els agents policials, però creu que ara, amb l'aplicació de la reforma de la llei, “han trencat completament la confiança” que hi havia fins ara. “El suport i la protecció que podíem sentir fins ara ha desaparegut i, gairebé sense adonar-nos-en, ens hem convertit en delinqüents”, es queixen en la nota. Les prostitutes se senten “perseguides tot el dia” i denuncien que hi ha efectius policials que els falten el respecte i les humilien.

Desconeixen la llei

“Per nosaltres és molt complicat acceptar i respectar una llei que ni tan sols els policies són capaços d'aplicar correctament”, denuncien públicament. La plataforma assegura que els agents de trànsit desconeixen la llei que estan aplicant i “l'exerceixen al seu parer, i alguns d'ells vulneren de forma automàtica i continuada els nostres drets”. Les dones fins i tot denuncien que els agents els falten al respecte, pateixen agressions verbals, amenaces, i destrossen les seves pertinences. “És molt dur que després d'anys de comunicació fluida amb els Mossos d'Esquadra ara haguem de recórrer a la mateixa llei per posar fi a aquest assetjament brutal”, argumenten en el seu comunicat. “Tal com indica el protocol que estableix la reforma de la llei, l'administració ha d'oferir-nos suport i protecció, però això els agents ho desconeixen”, diuen. “Ens sentim discriminades, criminalitzades i maltractades; exposades a més violència per part de la policia, la societat, els proxenetes i els delinqüents comuns que hi ha a la carretera”.

Reunió amb Puig

Per tot plegat, sol·liciten una reunió “urgent” amb el conseller d'Interior, Felip Puig, amb la finalitat d'exposar de forma més àmplia la realitat que elles estan vivint, així com oferir propostes i alternatives que siguin “beneficioses per a tots”, conclouen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.