Successos

Pluja, onades i vent fins demà

El temporal de pluja durarà presumiblement fins demà al vespre. Constarà de dos episodis separats per una pausa que tindrà lloc avui cap al migdia. El segon serà el d'aiguats més intensos, en què es podrien superar els 20 litres per metre quadrat en menys de 30 minuts. El secretari d'Interior, Xavier Gibert, va aclarir ahir que es tracta d'un temporal “habitual” en aquesta època de l'any que resultarà “significatiu” per la seva durabilitat, d'entre tres i quatre dies, i per l'acumulació d'aigua que deixarà: més de 100 litres per metre quadrat en la majoria del territori català. El pla Inuncat ja es va activar ahir en fase d'alerta i les recomanacions des de Protecció Civil se centren sobretot a apel·lar a la prudència dels ciutadans.

Evitar la conducció

“En cas de dubte, que no guanyi la gosadia”, va aconsellar Gibert. Pel que fa a la circulació per carretera, el secretari també va demanar que s'eviti sempre que sigui possible l'ús dels vehicles durant aquests dies. Des de la conselleria no s'ha donat cap instrucció per prohibir la celebració de les activitats esportives previstes per aquest cap de setmana.

Per Gibert, l'onatge tampoc està considerat “excepcional”. Tot i que sí que va rebre el qualificatiu de “fort” per part del tècnic Santi Segalès, que el va acompanyar en la seva compareixença davant dels mitjans. En aquest sentit, les boies del Servei Meteorològic de Catalunya van detectar ahir onades de fins a quatre metres a Blanes i les previsions indiquen que seran de més de 2,5 metres a tota la costa catalana. A aquest temps s'hi ha d'afegir el risc per vent en cotes altes –per sobre dels 1.000 metres– durant el dia.

Perill de grau 2

A causa d'aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de perill de grau 2 (d'una escala del 0 al 6) per acumulació de pluja. Dilluns el temporal s'anirà afeblint, tot i que s'esperen precipitacions i l'onatge es mantindrà alterat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.