Successos

LA CRÒNICA

Cent policies al seu hotel tres dies abans del crim

Un dels establiments de Jordi Comas, l'hotel Costa Brava de Castell d'Aro, va ser dijous de la setmana passada l'escenari d'un dinar de comiat i homenatge al comissari de la Policía Nacional, Sebastián Trapote, que ha estat ascendit a un alt càrrec a Barcelona. L'esdeveniment va dur a una de les cases de Comas un centenar de policies de tots els cossos. Comas, que d'alguna manera exercia d'amfitrió, va ser un dels encarregats de dirigir unes paraules d'elogi i agraïment a Trapote pels serveis prestats durant els anys que ha exercit com a comissari provincial de Girona. Comas va entregar-li una placa commemorativa i va elogiar la vàlua humana del comissari. “Qui ens ho havia de dir. Dijous tenia cent policies a casa i diumenge mor per culpa d'uns lladres!”, lamentava ahir Trapote, que va ser alertat a les tres de la matinada de la mort violenta de l'hoteler amic. Tant en l'aspecte personal, com a títol d'empresari i actualment com a president de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Jordi Comas sempre ha estat un home que ha donat la mà als cossos policials, amb qui s'asseia a la taula, dialogava, com la millor eina, deia, per garantir la millora de la seguretat en el sector. N'és un exemple la reunió que els representants de la FOEG, amb ell com a president al capdavant, celebraven amb els màxims comandaments dels Mossos per analitzar els robatoris perpetrats contra interessos empresarials i estudiar fórmules per reduir-los. A les festes patronals dels cossos policials tampoc hi solia faltar el Jordi Comas que ahir va ser víctima, en l'àmbit particular, dels assalts que tan procurava evitar a tot el sector.

Jordi Comas, sociable com ningú i amb grans dots comunicatius, va participar, el mes passat, en un altre dinar homenatge, a un personatge ben característic: Pere Navarro, exgovernador civil de Girona i exdirector general de Trànsit, amb motiu del seu nomenament com a assessor del Ministeri de Treball a l'ambaixada de Rabat. Aquest cop l'escenari va ser l'hotel El Pa Volador, de Figueres, i Comas hi va exhibir els seus dots d'orador. No tenia preparat el discurs però, en un tres i no res, va refrescar la memòria sobre els esdeveniments viscuts amb Navarro en anys llunyans i va pujar a l'escenari amb aplom. Va elogiar el Navarro governador, perquè amb ell els empresaris van trobar un home assequible, molt diferent dels “virreis” de les èpoques anteriors. I va recordar que amb Navarro van veure caure les garites de les duanes a la frontera i van obrir camins cap a Europa. Va vaticinar que, des del Marroc, Navarro donaria un cop de mà als empresaris gironins. Segur que ho encertarà, però ell ja no ho veurà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.