Successos

tribunals

Jutjat per haver-se exhibit a nens des del balcó d'un hotel de Lloret de Mar

Diversos clients que eren a la piscina del complex es van anar a queixar a la recepció perquè l'acusat s'estava masturbant

S'enfronta a 9 mesos de presó

Ian de Wilde, un ciutadà de nacionalitat belga que ha estiuejat aquest any a la Costa Brava, s'enfronta a 9 mesos de presó i al pagament d'una multa de 270 euros per haver-se exhibit davant de menors des del balcó d'una habitació de l'hotel Olympic Park de Lloret de Mar on s'allotjava. El judici pel cas –que es va produir presumptament el 21 de juliol– va tenir lloc ahir al jutjat penal número 1 de Girona. Ni la fiscal ni tampoc l'advocat de l'home es van oposar al fet que la sessió oral se celebrés sense la presència d'ell, que resideix a l'estranger i no va comparèixer. Es va passar directament, doncs, a la ronda de declaracions dels testimonis. La primera versió que es va escoltar va ser la del responsable de l'hotel. Va aclarir que tot el que sabia li havien transmès terceres persones perquè a l'hora en què va passar el suposat episodi no hi era. Li van explicar que, pels volts de les sis de la tarda, De Wilde estava cridant, molestant els clients i es va masturbar públicament. Unes accions que hauria fet des del balcó, que tenia vistes a la piscina, que a aquella hora era plena de famílies amb nens.

Quan el declarant es va adreçar a l'hotel, l'imputat ja havia estat conduït a un despatx de la planta baixa. Li va fer la sensació que estava nerviós i sota els efectes de l'alcohol, ja que un policia li anava repetint que s'assegués, però no li feia cas. El relat va ser corroborat per la recepcionista. Va assegurar que diversos hostes que eren a la piscina s'hi van dirigir per queixar-se que l'acusat s'estava masturbant, però no recordava a quina planta estava. El responsable de la recepció li va demanar, aleshores, que truqués al 112 perquè hi havia “un client que no estava bé”: “Els vigilants de seguretat el van anar a buscar a l'habitació, on sembla que es va autolesionar. Estava begut i violent.”

Hi van acudir, a més, els Mossos d'Esquadra “perquè hi havia una persona amb ferides i contusions”. “També va venir una ambulància. Al balcó, anava despullat. El seu comportament no era normal, però no feia olor d'alcohol. Estava agressiu contra els agents, els metges i el personal de l'entrada”, va afegir un dels efectius.

“No va causar un altercat”

La fiscal considera que De Wilde va protagonitzar una situació “obscena” i l'acusa d'un delicte d'exhibicionisme i d'una falta contra l'ordre públic. Carles Brusi, el lletrat de l'imputat, reclama, en canvi, l'absolució del seu client. Va subratllar que cap de les persones que van declarar ahir no va presenciar que l'home s'hagués masturbat i pensa que tampoc va cometre una acció greu contra els agents, tot recordant que el mosso havia dit que s'havien dirigit a l'hotel perquè hi havia un ferit i no a causa d'un altercat.

21.07.12
Un ciutadà d'origen belga va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per haver-se masturbat públicament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.