Successos

policial

Detenen un gran traficant de cocaïna de la Costa Brava

El van interceptar amb un còmplice al peatge de Maçanet de l'AP-7

Portaven 25 kg de droga al maleter d'un dels vehicles amb què viatjaven

Tenien una empresa fictícia de comerç de cotxes

La Policía Nacional va arrestar a Lloret de Mar Yahia Sahraoui, un ciutadà de 64 anys i de nacionalitat algeriana considerat un dels principals distribuïdors de cocaïna de la Costa Brava i que, a més, es dedicava a proveir altres traficants del sud de l'Estat francès. Els agents van descobrir que, a mitjan desembre, l'acusat i un còmplice seu que també va ser detingut en l'operació tenien previst desplaçar-se a Barcelona per adquirir una important partida de droga. Els investigadors els van interceptar mentre tornaven cap a Lloret en dos cotxes diferents, després d'haver comprat la mercaderia. Van ser aturats al peatge de Maçanet de la Selva de l'autopista AP-7. L'home de confiança de Sahraoui circulava en el vehicle que anava al davant per tal de poder donar la veu d'alerta en cas de trobar-se presència policial durant el trajecte. I, a l'interior del segon automòbil, els efectius hi van localitzar 25 quilos de cocaïna al maleter.

Sahraoui residia en una urbanització de Lloret i el ciutadà que l'acompanyava és un veí de Blanes, de 33 anys i nacionalitat espanyola. En els escorcolls als seus immobles, es van comissar 2,5 quilos de marihuana, 28,5 de cocaïna, 44.000 euros, tres turismes, vuit telèfons mòbils, dos ordinadors i abundant documentació. Al domicili del principal sospitós, a més, es va desmantellar un laboratori de dimensions reduïdes, on sobretot preparava els encàrrecs de petits traficants de la demarcació de Girona.

Contactes via Facebook

La investigació va començar a l'agost, en col·laboració amb la policia de Tolosa, després que es destapés que Yahia tenia contactes amb traficants d'aquesta ciutat occitana i de Marsella. Aquests clients es desplaçaven a Lloret amb els seus cotxes particulars i s'enduien, habitualment, entre un i dos quilos de cocaïna. Per tapar les seves activitats il·lícites, els detinguts simulaven que es dedicaven al comerç internacional a través d'una empresa fictícia d'importació i exportació de vehicles. En realitat, però, distribuïen estupefaents tant a petita com a gran escala, i sovint contactaven amb la resta de traficants via Facebook o Whatsapp. Se'ls imputa un delicte contra la salut pública i pertinença a una organització criminal. Després de passar a disposició judicial, es va ordenar el seu ingrés provisional a la presó. L'operació ha estat duta a terme per la Policia Judicial de Lloret, la unitat de guies canins de la comandància superior del Cuerpo Nacional de Policía (CNP) a Catalunya i per la policia local de Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.