Successos

judicial

L'AMPA acusa el monitor pres per agressió sexual

L'associació de pares de l'escola Àngels Anglada, on s'haurien produït algunes de les agressions sexuals a nens, compareix en la causa judicial

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Àngels Anglada de Lloret de Mar ha comparegut com a part acusadora, a través del lletrat Benet Salellas, en la causa que segueix el jutjat de Blanes contra el monitor Josep Castiella Escribano, empresonat com a sospitós d'abusos i agressions sexuals a una quinzena de nens. Algunes de les agressions s'haurien produït a les instal·lacions de l'escola Àngels Anglada.

Entre aquestes agressions, hi ha la que es va trobar enregistrada en un telèfon mòbil de Castiella, en la qual es veu un adult (la instrucció dóna per fet que és Castiella) mentre està fent una fel·lació a un nen damunt d'un pupitre d'una aula de l'escola. El jutjat està pendent de rebre els resultats d'un estudi facial comparatiu entre Castiella i l'home que es veu en la gravació per certificar que és la mateixa persona. Aquesta prova s'ha demanat perquè Castiella en la seva declaració al jutjat va assegurar que no era ell la persona que apareix en la gravació.

Josep Castiella, que tenia la concessió de les activitats de monitoratge, va ser detingut pels Mossos el març del 2012 arran de la denúncia d'uns pares, i en aquella ocasió el jutjat el va deixar en llibertat sense més mesures. Però, a partir del primer cas, es van anar descobrint altres possibles casos d'abusos i el nombre de denúncies va augmentar. I fins i tot els pares es van mobilitzar i van protagonitzar una manifestació pels carrers de Lloret per reclamar-ne l'empresonament. Finalment, el jutjat va ordenar la presó del monitor el 26 de setembre, després que els Mossos enviessin la gravació en què es veu l'agressió sexual al nen. Ara ja són una quinzena de famílies que acusen Castiella a través del lletrat Joan Comas, una altra representada per Carles Monguilod i finalment ara s'hi ha afegit l'AMPA, amb el lletrat Salellas.

LA DATA

26.09.12
Castiella
va ingressar a la presó de Girona per ordre del jutjat de Blanes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.