Successos

judicial

La jutgessa no permet a l'AMPA fer l'acusació contra el monitor sospitós d'abusos

Al·lega que l'associació no es pot considerar perjudicada en el delicte d'agressió sexual que és objecte de la causa

L'AMPA es presentarà ara com a acció popular

La titular del jutjat número 2 de Blanes, Beatriz García-Valdecasas Alloza, ha desestimat la sol·licitud de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Àngels Alemany de Lloret de Mar d'exercir l'acusació particular contra Josep Castiella, el monitor que està empresonat com a sospitós d'haver comès abusos i agressions sexuals a una colla de nens. La jutgessa argumenta que l'AMPA no es pot considerar perjudicada directa del delicte que s'investiga, tal com requereix l'ordenament jurídic per poder exercir l'acusació popular. Per això desestima la compareixença de l'AMPA, però en la mateixa resolució la jutgessa ja indica que “res impediria” que l'AMPA es presenti com a acció popular, una figura reservada per als col·lectius en el procediment penal.

Benet Salellas, el lletrat que defensa els interessos de l'AMPA, ja ha anunciat que es personaran com a acció popular, ja que l'interès de l'AMPA és comparèixer en la causa contra el monitor.

Excarcerat i retratat

D'altra banda, la jutgessa ha ordenat que el dia 8 Josep Castiella, reclòs a la presó de Girona, sigui excarcerat i conduït a les dependències judicials per sotmetre'l a una ressenya fotogràfica, a fi d'aconseguir les proves que han de servir a la policia científica per determinar si la persona que apareix en la gravació trobada al seu telèfon mòbil fent una fel·lació a un nen és Josep Castiella.

En la seva declaració davant la jutgessa, ell va negar que aquella persona que es veu en les imatges sigui ell, però no va donar explicacions sobre el motiu pel qual tenia aquella gravació al seu telèfon ni tampoc sobre qui l'hauria enregistrat. La gravació està enregistrada un dia que ell era a les instal·lacions de l'escola. I el nen que hi apareix, que inicialment no estava identificat, és un dels que ara, a través dels pares, l'acusen.

Josep Castiella, que tenia la concessió de les activitats de monitoratge, va ser detingut pels Mossos el març del 2012 arran de la denúncia d'uns pares, i en aquella ocasió el jutjat el va deixar en llibertat sense més mesures. Però, a partir del primer cas, es van anar descobrint altres possibles casos d'abusos i el nombre de denúncies va augmentar. I fins i tot els pares es van mobilitzar i van protagonitzar una manifestació per reclamar-ne l'empresonament. Finalment, el jutjat va ordenar la presó del monitor el 26 de setembre, després que els Mossos enviessin la gravació en què es veu l'agressió sexual al nen. Ara ja són una quinzena de famílies que acusen Castiella a través del lletrat Joan Comas, una altra família a través de Carles Monguilod i ara s'hi ha afegit l'AMPA, quan materialitzi l'acció popular amb el lletrat Salellas.

LA XIFRA

16
nens
com a mínim s'han presentat com a víctimes dels abusos sexuals del monitor Josep Castiella.

LA DATA

08.02.13
Castiella
serà excarcerat i serà traslladat al jutjat de Blanes perquè li facin fotos de la cara.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.