Successos

tribunals

Estafen els amos d'un hotel de luxe de Pals, on deixen un deute de 132.000 euros

Els acusats van fer creure als propietaris que comprarien el complex

S'hi van allotjar més d'un any, en el qual no haurien pagat cap dels serveis gaudits

L'Audiència de Girona serà el mes vinent el marc d'un judici contra dos acusats de cometre una estafa milionària, de la qual van ser víctimes els propietaris de l'hotel Mas Salvi de Pals, situat al número 13 del carrer Carmany. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, els imputats són Monika Hurka i Hans Wertner Stachowiak, originaris d'Alemanya, i de 31 i 63 anys respectivament. Guiats per l'ànim d'obtenir un benefici econòmic de manera il·lícita, van acudir al complex el març del 2009 i van simular que estaven interessats en l'establiment, que estava a la venda. Per reafirmar la seva voluntat, van lliurar a les víctimes una carta amb el seu compromís d'adquirir les instal·lacions per 8.200.000 euros, però amb el condicionant d'allotjar-s'hi mentre es gestionaven tots els tràmits per materialitzar la transacció. La fiscalia manté, en aquest sentit, que van fer creure als responsables de l'hotel –Jordi Fabrellas Pagès i Alícia Josa Pérez Albert– que eren solvents, i van anar posant excuses per aconseguir ampliar la seva estada, que es va allargar fins al 30 de juny del 2010.

Multa de 2.700 euros

Les dependències del Mas Salvi són en una exclusiva masia restaurada del segle XVII, envoltada de 70.000 metres quadrats de boscos i prats. Disposa, entre altres serveis, d'una piscina exterior, d'una d'interior climatitzada, jacuzzi, pista de tennis, sauna, sala de massatges i un restaurant que ofereix cuina d'autor. L'hotel està ubicat a uns 800 metres de la vila medieval de Pals i a uns cinc minuts de la platja. Des del 22 d'octubre passat, està tancat per reformes, i es preveu que torni a obrir el 21 de març. Els suposats estafadors s'hi van instal·lar el 31 de març del 2009 i hi van restar un any i tres mesos. A part de l'allotjament, aquest temps van menjar en múltiples ocasions al restaurant, van utilitzar el telèfon i van usar la bugaderia. S'haurien beneficiat, doncs, de la confiança de les víctimes, ja que eren plenament conscients que no disposaven de diners per comprar el negoci. No van abonar, a més, l'import de cap dels serveis, i van deixar a deure 132.395,27 euros. Pel fiscal, aquests fets són constitutius d'un delicte d'estafa, pel qual demana que se'ls imposi tres anys de presó. I, en concepte de responsabilitat civil, reclama que facin front a una multa de 10 euros diaris durant nou mesos. El judici per aquest cas està assenyalat per l'11 de març, a la secció tercera de l'Audiència.

LA DATA

31.03.09
és el dia que els dos acusats
es van instal·lar al complex. La seva estada es va allargar fins al juny del 2010.

LES XIFRES

8,2
milions d'euros
és el preu que els sospitosos van assegurar que abonarien per quedar-se l'hotel Mas Salvi.
63
anys
té un dels imputats, Hans Wertner. La seva còmplice és Monika Hurka, de 31 anys. Són d'origen alemany.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.