Successos

Tribunals

S'enfronta a nou anys de presó l'acusat de violar una dona dins d'un contenidor a Lloret

El fiscal també demana que pagui una multa de 600 euros

Els fets van tenir lloc el maig del 2012, al carrer Antilles

El detingut està en presó provisional

Georghe-Lucian Sandu, un home de 37 anys d'origen romanès, es va asseure dilluns al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona com a presumpte autor d'una agressió sexual. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, el succés va tenir lloc al carrer Antilles de Lloret de Mar, entre la una i les dues de la matinada del 21 de maig del 2012. L'arrestat, que es troba en presó provisional, es va acostar a la víctima, de 64 anys. Després d'intercanviar unes breus paraules amb ella, la va empènyer a una zona de contenidors d'escombraries que hi havia al davant de l'edifici número 17. L'imputat li va treure la roba i va aconseguir introduir-la a l'interior d'un contenidor. Un cop acorralada, la va penetrar repetidament, tot i que, segons la fiscalia, la dona “s'hi va oposar forcejant i cridant”. Com a conseqüència, l'afectada va patir lesions internes als genitals i contusions als genolls i al nas –unes ferides per les quals renuncia a ser indemnitzada.

El ministeri públic acusa Sandu d'un delicte d'agressió sexual i d'una falta de lesions. Demana que se li imposi una pena de nou anys de presó, que faci front al pagament d'una multa de 10 euros diaris durant dos mesos i que se li prohibeixi aproximar-se a la víctima o comunicar-s'hi durant deu anys. Per la seva banda, tant el detingut com la denunciant es van ratificar en la seva versió. Ell va negar els fets i la seva lletrada en va sol·licitar la lliure absolució pel cas, que va quedar vist per a sentència.

El 14 de febrer, a l'Audiència de Girona també es va celebrar un judici per una agressió sexual, contra un veí de Sant Joan les Fonts, Joaquim Adell, que s'enfronta a deu anys de presó. La denunciant, de 24 anys, va ser contractada com a cangur a través d'internet per l'acusat. En la seva declaració, l'imputat va sostenir que la relació sexual havia estat consentida. Aquest relat, però, va ser diametralment oposat al de la noia. La jove, de Navarra, va explicar que Adell l'havia convençut per venir a treballar a Girona i que, per vèncer els seus recels, s'havia fet passar per una dona a través d'un xat. Segons va afegir, li va oferir tenir cura d'una nena de 10 anys en una casa del barri de Palau de la ciutat. Ella va decidir acceptar la feina i va viatjar des de Navarra fins a Girona en cotxe. Van quedar a l'aparcament del McDonald's. Va pujar al vehicle de l'home, que, en canvi, va enfilar la carretera d'Olot i la va portar fins al seu domicili de Sant Joan les Fonts. Allà, la denunciant assegura que Adell li va demanar mantenir relacions i, quan ella s'hi va negar, la va agafar pel braç, la va amenaçar i la va arrossegar fins a l'habitació. Quan la va tenir al llit, li va treure la roba i, tot i que va intentar resistir-s'hi, la va violar. Després, l'hauria fet pujar altre cop a l'automòbil i la va deixar a l'estació d'autobusos d'Olot.

LA DATA

21.05.12
De matinada,
l'arrestat, de 37 anys,
va abordar presumptament una dona en plena via pública i la va violar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.