Successos

policial

Sis anys i tres mesos de presó per a l'assaltant de prostitutes a Girona

El jutjat penal 4 de Girona ha condemnat Jhean Carlos Tapia a sis anys i tres mesos de presó, i ha absolt Rolando Mercedes. Tots dos estaven acusats d'haver assaltat un bordell del carrer València de Girona, on haurien entrat armats amb matxets l'1 de novembre del 2011. La sentència recull que existeixen proves de càrrec contundents contra Tapia: una empremta dactilar en un armari i ADN en una llauna de cervesa, a més del reconeixement de les víctimes.

Actuació policial irregular

Per contra, l'única prova que requeia sobre Mercedes és que les víctimes el van reconèixer. La sentència, però, determina que la roda de reconeixement va quedar viciada perquè, abans que es fes, els Mossos s'havien presentat al prostíbul i havien mostrat a les víctimes una sèrie de fotografies en què apareix l'acusat, advertint que en el primer reconeixement que havien fet les noies s'havien equivocat de persona. Assistit pel lletrat Benet Salellas, durant el judici Mercedes ja va declarar que mai havia estat a l'habitatge del robatori.

La jutgessa considera provat que Tapia, amb una altra persona no identificada, va assaltar les noies, les va lligar, les va emmordassar i els va fer talls a les cames amb matxets i en va colpejar una. Del domicili els van robar aparells electrònics i llibretes bancàries, amb les quals van treure diners.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.