Successos

successos

Tenien 24.000 litres de gasoil, a Celrà, comprat amb targetes robades en camions

Dos veïns de Lloret guardaven en una nau industrial el combustible que pagaven en benzineres de manera fraudulenta

Van ser arrestats a Maçanet de la Selva

Tomislav Zugic, de 36 anys i de nacionalitat sèrbia, i Ognjen Colovic, de la mateixa edat i originari de Montenegro, van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el 26 de febrer a Maçanet de la Selva ja que se sospita que es dedicaven a sostreure les targetes de provisió de combustible que porten els camioners. Amb l'ús d'aquestes targetes, van obtenir, presumptament, grans quantitats de gasoil i, de fet, se'n van recuperar 24.000 litres que guardaven en una nau industrial en desús situada a Celrà.

Els agents de l'àrea bàsica policial del Gironès van obrir una investigació al gener, quan van tenir coneixement que s'havien registrat tres robatoris amb força a l'interior de camions, a l'Alt Empordà i al Gironès. Els arrestats, residents a Lloret de Mar, seguien un mateix modus operandi: sostreien les targetes per omplir el dipòsit de benzina –en tots els casos, els xòfers afectats van exposar en les denúncies que era l'únic que els havien furtat– i, per endarrerir les indagacions policials, deixaven a dins dels vehicles assaltats una altra targeta robada que ja havien utilitzat abans. Les víctimes, així, no s'adonaven de la sostracció fins que la feien servir.

Eines per forçar els panys

Els dos còmplices van ser interceptats mentre circulaven amb cotxe a l'entrada del peatge de l'AP-7 que hi ha a Maçanet de la Selva. Transportaven una bossa plena d'eines per forçar els panys dels camions, que els efectius els van comissar. Els detinguts feien servir les targetes per emplenar els dipòsits d'altres vehicles, sobretot camions. Aconseguien el combustible pagant de manera fraudulenta en gasolineres de la demarcació, si bé se'ls acusa de dos robatoris de les mateixes característiques a Castelló i Cadis.

24 estafes bancàries

Els agents van observar que alguns dels vehicles que conduïen els arrestats havien estat vistos a prop d'una nau industrial de Celrà. Just l'endemà de la detenció, efectius del grup de medi ambient de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO), membres d'inspecció de Treball i tècnics de l'Ajuntament de Celrà van escorcollar la instal·lació. Hi van trobar tres dipòsits de gasoil de 5.000 litres i nou més de 1.000 litres. Tots estaven plens i, a més, se'n va localitzar un altre que contenia olis de motor. Els Mossos van aixecar una acta administrativa al responsable del recinte per realitzar-hi una activitat sense autorització i per manca de mesures de seguretat.

La investigació no es dóna per tancada i s'està en espera de comprovar si els acusats feien també negoci amb la revenda del combustible. Se'ls atribueixen cinc delictes de robatori a l'interior de vehicles i vint-i-quatre estafes bancàries, quatre en grau de temptativa, arran dels pagaments il·legals que van efectuar en les benzineres. Zugic arrossegava sis antecedents i el seu company, dos. Van passar el 28 de febrer a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA DATA

26.02.13
Els Mossos
van detenir els acusats a l'entrada del peatge de l'AP-7 a Maçanet.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.