Successos

trànsit

Mor un camioner a Blanes després de tenir un infart i xocar contra un fanal

L'home, que treballava en una empresa de Palau de Plegamans, va ser dut en estat crític a l'hospital

Uns vuitanta porcs moren en bolcar un camió a Banyoles

El conductor d'un camió d'una companyia de Palau de Plegamans que transportava mobles de cuina va morir ahir en un accident de trànsit a Blanes. En espera del resultat de l'autòpsia, les primeres hipòtesis indiquen que la víctima, d'uns 50 anys i de nacionalitat espanyola, va tenir una parada cardiorespiratòria, va topar contra un rètol i va bolcar. El sinistre es va produir a dos quarts de quatre de la tarda al quilòmetre 4 de la GI-600, al giratori del Mas Cremat que hi ha a la trama urbana de Blanes i que enllaça amb la carretera de Tordera. En un primer moment, els membres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van reanimar l'home al mateix lloc dels fets i, posteriorment, el van traslladar amb ambulància i en estat molt crític fins a l'hospital de la població. Els sanitaris, però, no van poder fer res per salvar-li la vida i va morir cap a les sis de la tarda. Des de principis d'any, hi ha hagut nou accidents mortals a la demarcació.

Sortida de via a Banyoles

També a la xarxa viària gironina, un camió de l'empresa Sereca-Bio que anava carregat amb uns dos-cents porcs va bolcar diumenge quan circulava per la GIV-5136, a Banyoles. L'accident es va registrar a un quart de dotze de la nit, a l'altura del punt quilomètric 1,2, en direcció Girona. El xòfer venia de la capital del Pla de l'Estany i s'estava dirigint a l'enllaç amb la variant per anar fins a un escorxador, on havia de portar el bestiar. En un revolt, va perdre el control, va sortir de la via, va anar a parar en un terraplè del marge de la calçada i va bolcar. Com a conseqüència, van morir una vuitantena dels animals que duia. El transportista, per la seva banda, en va sortir il·lès. Fins a la zona, s'hi van desplaçar quatre dotacions dels bombers, nou patrulles dels Mossos d'Esquadra i la policia local.

La carretera va quedar tallada en els dos sentits de la marxa. Els efectius que van treballar en el servei, a més, van alliberar els porcs vius que havien quedat atrapats dins del camió. Per evitar que els animals s'escapessin una vegada van haver obert el tràiler, els membres de la brigada municipal van muntar un tancat i, després, van fer pujar els animals a un altre camió, que se'ls va emportar.

Tot i que el conductor no va resultar ferit, la policia local va requerir una ambulància perquè hi va haver un moment en què no es va trobar bé. El pas de vehicles per la GIV-5136 va quedar restringit fins a les sis del matí. Fins a aquesta hora, es van treure els porcs que havien quedat al mig de la calçada. I, una hora i mitja més tard, hi van acudir dues dotacions més dels bombers i els operaris de Grues Pallí, que van enretirar el tràiler.

LA XIFRA

9
persones
han mort aquest any en nou accidents de trànsit a les carreteres de les comarques gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.