Successos

JUDICIAL

Lacaba lluita per salvar els ous comissats a la Jonquera

El president de l'Audiència fa gestions amb la presidència del TSJC per donar una “sortida assenyada” als 380.000 ous que una jutgessa ha ordenat destruir i que el Banc dels Aliments reclama

El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ha decidit prendre cartes en l'afer dels 380.000 ous comissats en una operació policial que una jutgessa de Figueres ha ordenat destruir tot i la petició que fossin entregats al Banc dels Aliments. Quan fa 22 dies que el carregament d'ous és aturat a la Jonquera per ordre judicial i sota l'amenaça de destrucció (que no s'ha materialitzat perquè la jutgessa no troba ningú per portar-los a l'abocador), Lacaba intenta donar “una solució lògica” al tema gestionat fins ara amb “poc seny” i per això està fent gestions a través de la presidència del TSJC per intentar evitar el fatídic destí que el jutjat de Figueres pretén donar a la partida d'ous. Tenint en compte que els ous no són un aliment que hagi d'estar guardat al frigorífic i que es conserven en bon estat entre dos i tres mesos, el carregament d'ous encara pot ser apte per al consum, ja que l'etiqueta que porten marca que la posta va ser el 13 de març. El Banc dels Aliments, amb la connivència de la policia, havia reclamat els ous per distribuir-los entre les entitats que reparteixen menjar a les 41.000 persones necessitades de les comarques gironines. Però la jutgessa Cecília Fernández Prieto no va atendre la petició del Banc dels Aliments i va ratificar l'ordre de destrucció dels ous, que continuen dins del camió que els transportava en un servei de grues, on els seus responsables vetllen perquè estiguin frescos i no es facin malbé. Però l'ordre de destrucció de la jutgessa ha trobat entrebancs. La jutgessa va ordenar executar la destrucció a la Policía Nacional (que va interceptar el camió carregat d'ous perquè va descobrir que també amagava 40 quilos de cocaïna), però la policia li va fer saber que no tenien mitjans per destruir els ous, que, a part, eren una matèria legal i, per tant, aliena a la seva activitat. En vista de la negativa de la policia, es van fer gestions per trobar una empresa que assumís la destrucció. Però les empreses cobren per aquesta feina i no s'ha clarificat a qui correspon assumir els costos que això comporta. Els camioners que transportaven els ous i la cocaïna han estat empresonats. L'empresa de Valladolid d'on provenien els ous no els reclama perquè ja els havia cobrat i fins i tot es va oferir a dur-los on volgués el Banc dels Aliments. Tampoc no els ha reclamat l'empresa d'Itàlia on anaven destinats.

LA XIFRA

380.000
ous,
segons calcula el Banc dels Aliments, hi ha al camió que va ser interceptat a la Jonquera.

LA DATA

13.03.13
Van ser etiquetats
els ous que provenen de Valladolid i que anaven destinats a Itàlia.

LA FRASE

El tema s'ha portat amb poc seny
Fernando Lacaba
PRESIDENT DE L'AUDIÈNCIA DE GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.