Successos

seguretat

Tossa vol posar càmeres de videovigilància

Es volen evitar robatoris de coure com el de la canonada de gas de l'escola

L'Ajuntament de Tossa de Mar vol instal·lar càmeres de videovigilància en edificis públics per evitar els robatoris de cable de coure. Segons va avançar ahir el consistori, s'ha aprovat començar els tràmits legals i pressupostaris. Amb les càmeres, segons fonts municipals, es vol “prevenir i identificar possibles autors de robatoris o d'actes vandàlics”. En volen posar als punts més afectats pels robatoris, com ara la deixalleria, la zona esportiva o l'escola.

Precisament, l'escola va ser objecte fa uns dies d'un d'aquests robatoris. Uns lladres van robar una part de la canonada de coure de la instal·lació de gas del centre escolar, 15 metres de tub des del comptador fins a les calderes. La policia local se'n va adonar gràcies a l'alerta feta pels veïns, que notaven mala olor. Fins allà s'hi van desplaçar bombers i la companyia que va segellar la sortida de gas. Ràpidament s'hi va posar una altra canonada de coure.

Antecedent polèmic

Tossa va instal·lar el 2010 vuit càmeres –algunes a la comissaria– que li van comportar l'any passat l'obertura d'un expedient per part de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, que va obligar el consistori a reorientar-les i a desactivar l'enregistrament de veu. També li van recriminar que hagués “incomplert” diversos tràmits informatius i van qualificar de “desproporcionat” l'enregistrament d'imatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.