Successos

policial

Detenen 52 persones per frau a la Seguretat Social

Feien contractes fuls a falsos treballadors per poder cobrar els subsidis

La Policía Nacional ha detingut a les comarques gironines 52 persones acusades de frau a la Seguretat Social o l'atur, que haurien perpetrat a través d'una martingala planificada consistent a fer contractes fuls a través d'empreses normalment també fictícies per tal que els treballadors contractats tinguessin accés als subsidis de l'atur o a les ajudes de la PIRMI. Les detencions, en un 90% de ciutadans marroquins, es van fer a la zona de Palafrugell, Figueres, Santa Coloma de Farners, Lloret de Mar, Olot, Arbúcies i Girona. Entre els detinguts hi ha administradors de les empreses mercantils fictícies (empreses d'explotació forestal, jardineria, constructores...) i també falsos empleats, que, en alguns casos, pagaven per ser contractats . Les 52 persones arrestades a les comarques gironines van ser detingudes entre els dies 22 i 25 d'abril i totes van ser posades en llibertat després de ser interrogades, tot i que la majoria es van negar a contestar les preguntes.

Les 52 detencions s'emmarquen dins d'una operació global que ha suposat la imputació de 275 persones a tot Catalunya i 145 més arreu de l'Estat, que haurien intervingut en aquesta mena de frau.

Segons els càlculs de la Policía Nacional, la quantitat defraudada puja a 7.806.706 euros, dels quals 4.821.246 corresponen a impagaments a la tresoreria de la Seguretat Social i 2.985.462 a subsidis rebuts de forma il·lícita i queda encara per determinar quina ha estat la quantitat defrauda al Servei Públic d'Ocupació Estatal.

L'operació, que no és la primera que du a terme la policia per afers d'aquesta mena, es va iniciar quan es van detectar 19 empreses inscrites en el règim general de la Seguretat Social que no tenien activitat laboral real ni efectiva. Es van demanar dades d'aquestes empreses i de la documentació analitzada es va descobrir que pràcticament totes s'havien creat amb l'única finalitat de defraudar la Seguretat Social. Només dues havien tingut una activitat real, però també havien estat utilitzades amb finalitats il·lícites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.