Successos

tribunals

Reclamen 300.000 euros de fiança pel cas del monitor de Lloret acusat d'abusos

L'acusació ho vol per garantir les possibles indemnitzacions que haurà d'afrontar Castiella

Confirmen que és ell qui surt en un vídeo fent a una fel·lació a un nen

L'advocat Joan Comas, que exerceix l'acusació particular en el cas del monitor de Lloret de Mar que es troba en presó provisional per abusos sexuals a una quinzena de menors, va presentar el 6 de juny un escrit als jutjats de Blanes en què reclama que el detingut, Josep Castiella, dipositi una fiança de 300.000 euros per respondre als possibles pagaments que se li imposin per indemnitzar les víctimes. El lletrat demana, així mateix, que si no s'abona aquesta quantitat en un termini de set dies, es decreti per ordre judicial l'embargament dels béns de l'imputat, així com les societats de les quals és titular. Se sol·licita que s'informi d'aquesta petició de fiança tant l'AMPA de l'escola Àngels Alemany de Lloret com l'Ajuntament, ja que, en cas que l'arrestat es declari insolvent, es considera que haurien d'afrontar les indemnitzacions que es puguin derivar del procediment a través de les seves pòlisses d'assegurances. Pel que fa al col·legi, en l'escrit es recorda que gran part dels presumptes tocaments a nens que va cometre Castiella van tenir lloc al centre escolar. I, amb relació al consistori, s'indica que alguns d'aquests episodis també van passar durant activitats organitzades per l'ajuntament, que és l'administració per a la qual treballava l'acusat.

Comas, que actua en representació de quinze de les setze famílies que han denunciat Castiella, ha formulat aquest escrit després que els Mossos d'Esquadra hagin confirmat que és el monitor qui apareix en un vídeo fent una fel·lació a un nen, que està estirat al damunt del pupitre d'una aula. Aquest enregistrament, d'1 minut i 26 segons de durada, va ser localitzat al telèfon mòbil de l'imputat.

Per verificar-ho, el 8 de febrer passat va ser sotmès a una sessió en què se li van prendre fotos i se'l va gravar en vídeo. Es va retratar sobretot el seu rostre i la seva mà esquerra –amb la qual fa la fel·lació– i, després, s'han comparat aquestes imatges amb les de l'arxiu que es va descobrir al mòbil. Els encarregats de fer aquest examen facial i de la mà de Castiella han estat quatre agents de l'àrea central d'identificació de la divisió de policia científica dels Mossos d'Esquadra. Els resultats, recollits en un informe pericial fisonòmic, conclouen que la persona que s'observa als fotogrames del vídeo és la mateixa que la dels fotogrames obtinguts en la sessió del febrer, que es va realitzar a la seu de la Policia de la Generalitat de Blanes. Aquell dia, a part de capturar-se principalment detalls del seu rostre, també se li va demanar que fes els mateixos gestos que el noi que sortia al vídeo per dur a terme la comparativa. S'han analitzat, entre altres, proporcions de parts de la cara; s'ha vist que la forma i situació d'una piga i una cicatriu coincideixen, així com també la distribució dels porus cutanis de la mà i dels plecs, en el moment de flexionar-la.

Castiella sempre ha negat ser la persona del vídeo. No ha donat, però, explicacions coherents de perquè les imatges estaven en un mòbil que se li va comissar ni de qui les hauria gravat. Sobre aquests interrogants, en un principi, es va limitar a dir que, en la data que surt que es va enregistrar l'arxiu, a l'escola hi eren ell i un altre monitor. Quan va passar a disposició judicial, la jutgessa va qualificar d'“inversemblant” part del que al·legava. Va respondre, aleshores, que l'arxiu li havia arribat per internet i que llavors va canviar de telèfon; però el cas és que el continuava tenint.

LES DATES

26.09.12
L'imputat
va entrar en presó provisional sense fiança pels delictes d'agressió sexual, abusos sexuals i tinença de pornografia infantil.
08.02.13
El monitor
va ser sotmès a una sessió fotogràfica i de vídeo, a partir de la qual els mossos han fet un informe fisonòmic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.